En Sıcak Konular

Önder Uzel hakkındaki tutuklama talebi reddedildi

19 Ocak 2010 19:32 tsi
''Zincirleme dolandırıcılık'' ve ''güveni kötüye kullanmak'' suçlarından haklarında dava açılan Uzel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel'in aralarında bulunduğu 3 kişi hakkındaki tutuklanma talebi reddedildi.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Önder Uzel, Mehmet İzzet Kalaycı ve Bedirhan Çelik ile müştekiler Ahmet Serdar Uzel, Türkan Uzel, Şafak Kibar'ın avukatları katıldı.

Tanık Birsel Özay, 2004-2007 yılları arasında Önder Uzel'in özel sekreterliğini yaptığını belirterek, o dönem kendisine, davanın Şafak Kibar ve Türkan Uzel ile Ahmet Serdar Uzel ve Önder Uzel arasındaki miras paylaşımından kaynaklanan bir dava olduğunun söylendiğini belirtti.

28 Mart 2007 tarihinde İzzet Kalaycı ve Önder Uzel'in Agco firması ile klasik toplantılardan birini yapmak üzere Londra'da toplandıklarını kaydeden Özay, ''Aynı gün Avukat Rıfat Şaban'ın ofisinden 27 veya 28 Mart 2007 geçmiş tarihli anlaşma metni fakslandı. 10 sayfalık bu anlaşma Uzel Holding'e ait olan Uzel Makine hisselerinin yüzde 83 küsur miktarında hissenin Uzel Agre N.V'ye devrine ilişkindi. Bu anlaşmayı Önder Bey ve İzzet Bey imzaladı'' dedi.

Kararın, Önder Uzel tarafından, Türkiye genelindeki bankaların genel müdürlüklerine fakslandığını belirten Özay, ''2007 Nisan ayında Uzel Holding'e kayyum atanmasına dair karar geldi. Arkasından da atanan kayyum Hızır Tarakçı geldi. Kayyum geldikten sonra Önder Bey'in talimatıyla hiçbir defter ve belge kayyuma teslim edilmedi. Tuzla hakiminin kayyum atanması nedeniyle bu hakimin görevden alınması için çeşitli kişilerle görüştüğünü biliyorum'' diye konuştu.

Ahmet Serdar Uzel'in avukatının mahkemeye sunduğu 28 Mart 2007 tarihli İngilizce sözleşme metninin sorulması üzerine Özay, ''Bahsettiğim sözleşme budur. O günlerde, fabrikaya ön adı Doğan olan soyadını bilmediğim bilirkişi geldi. Önder Bey ile özel konuştular. Daha sonra da Önder Bey'in talimatı ile İlyas Börekçi tarafından kasada bulunan 8 bin 500 İngiliz sterlini bu bilirkişiye verdi. Bu paranın Şişli Asliye Hukuk Mahkemesindeki bir dava ile ilgili olduğunu biliyorum'' şeklinde konuştu.
Tanığın dinlenmesinin ardından Ahmet Serdar Uzel'in avukatı Cem Alptekin, sanık Önder Uzel'in delilleri karartma ve yabancı bir ülkeye gitme isteği ve o ülkenin vatandaşlığına geçme ihtimali bulunduğunu iddia ederek, Önder Uzel'in tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme Heyeti ise sanıkların kaçma şüphelerinin bulunmadığına hükmedip, sanıklar hakkındaki delil durumu ve suçun niteliğini değerlendirerek, talepleri reddetti.

Mahkeme, sanıklar hakkında yurt dışına çıkma yasağının devamına, Uzel Holding'in davaya katılma talebinin daha sonra değerlendirilmesine, delillerin incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-İDDİANAMEDEN-

İddianamede, Önder Uzel'in holdingin tüm mal varlığına sahip olabilmek için, Uzel Holding'in kurucusu Ahmet Uzel'in ölümünden sonra Önder Uzel'in, Uzel Holding AŞ'ye ait Uzel Makine, Uzel Sanayi Yatırım A.Ş, Uzel Traktör Ltd. Şti. adlı şirketlerin hisselerini merkezi Lüksemburg'ta bulunan Uzel Agri ve Capital Jersey adlı firmalara devrettiği kaydedilmişti.
İddianamede Önder Uzel, Mehmet İzzet Kalaycı ve Bedirhan Çelik hakkında, ''zincirleme dolandırıcılık'' ve ''güveni kötüye kullanmak'' suçlarından dava açılmıştı.

Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs