En Sıcak Konular

Baykal hükümete teşekkür etti!

19 Ocak 2010 16:47 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin Anayasa'da yapmayı planladığı değişikliklerin 'kurumlarla hesaplaşmanın yeni bir düzeyi' olacağını ileri sürdü.

Yargıya ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne karşı saldırı olduğunu, yeni değişikliklerle bu saldırının artacağını ileri süren Baykal, "Değişikliğin hedefi, bugüne kadar iftira ile uydurma belge ile kurumları yıpratmayı amaçlayan mücadelenin, şimdi anayasa değişikliği ile nihai düzeye kavuşturma amacıdır." dedi.

Partisinin grup toplantısında, hükümetin demokratik açılım süreci çerçevesinde Anayasa'da yapmayı planladığı değişiklikleri eleştiren Baykal, iktidarın bu değişikliklerle kurumlara haddini bildirmeyi amaçladığını ileri sürdü.

Bugüne kadar ortaya atılan darbe iddialarının bu çerçevede gündeme geldiğini, ancak hiçbirinin gerçek olmadığını ileri süren CHP lideri, "Kurumlarla savaşın, kurumları etkisiz kılma mücadelesinin en son açılımı, aracı anayasa değişikliğidir. Şimdi bu değişiklikle amaca ulaşılmak isteniyor. Yargıtay Başkanı, 'savunmadayız' diyor. Kim saldırıyor? Genelkurmay Başkanı 'bize karşı harekat var' diyor. O harekatın yeni aşaması, söylemek istediğim… Şimdi yargı daha fazla savunmada; çünkü Anayasa değişikliği yargıya karşı, TSK'ya karşı savaşın yeni açılımı olarak sergilenmiştir." diye konuştu.

Yapılacak değişikliklerle, siyaseti yargıya hakim kılmanın amaçlandığını öne süren Baykal, 50 yıllık anayasa tarihinde temel ilkenin 'yargı bağımsızlığı' olduğuna işaret ederek, şimdi bu bağımsızlığın ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Baykal, HSYK üyelerinin TBMM tarafından seçilecek olmasının çok tehlikeli olduğunu iddia etti. Baykal, bu süreçte 'çökertilmiş ve diz çöktürülmüş' olan medyanın da gelişmelere karşı çıkamadığını savundu.

Hükümetin oylarının azaldığını, bir dahaki dönem iktidara gelemeyeceği düşüncesiyle giderayak bu değişiklikleri yaptığını iddia eden Baykal, "Umuyorum, iktidar partisindeki aklı selimler buna engel olacaktır ve bu teşebbüsten vazgeçilecektir." umudunu da dile getirdi.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ İÇİN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Deniz Baykal, geçtiğimiz günlerde yeni binasıyla faaliyete giren Muhsin Ertuğrul Sahnesi için iktidara teşekkür etti. Eski binanın yıkılması sırasında yerine ne yapılacağı konusunda net bir açıklama yapılmadığı için bazı kesimlerin tepki gösterdiğini savunan Baykal, "Başbakan, şimdi 'bize haksızlık yapıldı' diyor. Siz baştan açıkça söyleyip ondan sonra yıksaydınız, kimse bir şey söylemezdi. Kutluyoruz, teşekkür ediyoruz…" diye konuştu.

Deniz Baykal, ayrıca, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul için yapılan törenlerin çok abartılı olduğunu da savundu.

Öte yandan, CHP Grup Toplantısı'na bir süredir Ankara'da eylem halinde olan TEKEL işçileri de katıldı. İşçilerin bir ara slogan atmasına Baykal, "Bırakın, ben sizin adınıza söylüyorum." diyerek müdahale etti.

(CİHAN) 

 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,774 µs