En Sıcak Konular

Utanıyorum! Keşke Kürt olmasaydım!

19 Ocak 2010 16:27 tsi
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ilginç sözler etti. "Bazen utanıyorum" dedi. "Buzağı olsaydım da Kürt olmasaydım diyorum" diye devam etti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, kan davalı Gülümsen ve Balnaz ailelerinin barış yemeğinde yaptığı konuşmada, fırsat verilmesi halinde Karadenizli ve Edirneli anaların affetmeyi bildiğini belirterek, "Bazen kendimden utanıyorum. Keşke Kürt olmasaydım. Norveç'te bir kurt ya da Hollanda'da bir buzağı olsaydım" dedi.

KURAN-I KERİM'LE YEMİN ETTİLER

İstanbul'da altı ay önce Selahattin Balnaz'ın öldürülmesiyle birlikte, Siirt'in Baykan İlçesi'nden Gülümsen ailesi ve Batmanlı Balnaz aileleri arasında başlayan husumet, başka kan dökülmeden barışla noktalandı. Batman merkeze bağlı Suçeken Köyü'nde yapılan barış törenine katılan her iki ailenin mensupları Kuran-ı Kerim'in altından geçerek, yemin etti. Barış yemeğine her iki aileden yaklaşık 500 kişi katıldı.

Barış törenine Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

ÖNCE BARIŞALIM, SONRA TAYYİP'E MEYDAN OKUYALIM

Barış töreninde konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kürtlerin artık kendi hatalarını affedebildiğini belirterek, "Kürtlerin kaderi artık ağanın, feodalitenin elinde değil. Partimizin çıkarı halkın çıkarıdır. Önce yanlışlarımızı kabul edip barışmamızı sağlayalım, ondan sonra Tayyip Erdoğan'a meydan okuyabiliriz. Bundan sonra da Adalet Bakanı'na adaleti gösterebilirim" dedi.

KARADENİZLİ, EDİRNELİ ANALAR AFFETMEYİ BİLİR

Türkiye'de tefecilik, fitne ve fesatlığın normal olarak karşılandığını ileri süren Sadak, "Kürtlerin kaderi böyledir, gider. Kızlar intihar etse, sosyolojik meseledir der, suç değil diye geçiştirirler. Halkların barışını sağlamak, ülkeyi rantçı ve despotların elinden kurtarmak suçtur. Ben ve arkadaşlarım ve tüm arkadaşlarımızın tek suçu vardır, o da huzuru ve barışı istemek. Vali ve askeri yetkililere seslenmek istiyorum. Arkadaşlar barışın yolunu açın. Karadenizli, Edirneli, analar çocuklarını feda etmişse bile affetmeyi bilirler, yeter ki fırsat versinler, yeter ki engel olmayın" diye konuştu.

BAZEN UTANIYORUM KEŞKE KÜRT OLMASAYDIM DİYORUM

Başbakan'ın bu açılımı nasıl yapacağını Gülümsen ve Balnaz ailelerinden öğrenmesi çağrısında bulunan Sadak, "Bu iki aileden sorulsun. Gelsin bu cesaretini size versinler. Bazen kendimden utanıyorum, keşke Kürt olmasaydım. Keşke diyorum Norveç'te kurt olsaydım dağlarda otlansaydım veya Hollanda'da bir buzağı olsaydım, Kürt olmasaydım diye düşünüyorum. Korucular yeter artık, gelin halkınızın arasına katılın. Kürt bölgesindeki şeyhler, gelin kendi halkınızın arasına katılın" şeklinde konuştu.

Barış törenine katılan Barış Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Bengi Yıldız da yaptığı konuşmada, Kürtlere birlik çağrısında bulundu.

 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,505 µs