En Sıcak Konular

Çevrecilerden Mustafa Sarıgül'e öfke

19 Ocak 2010 12:47 tsi
Mustafa Sarıgül'ün İzmir mitinginde 'boyalı güvercinleri' kullanılması çevrecilerin tepkisine yol açtı...

Mustafa Sarıgül'ün lideri olduğu Türkiye Değişim Hareketi (TDH)'nin İzmir mitinginde uçurulan güvercinlerin sarıya boyanması tepkilere yol açtı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Sarıgül'e hayvan haklarına aykırı olarak güvercinlerin sarıya boyanması nedeniyle uyarı yazısı gönderecek. Mitingde katılımcılara Mustafa Sarıgül'ün soyadını çağrıştırmak üzere sarı atkı, sarı şapka, sarı kravat ve sarı gül dağıtılmıştı. Sarıgül de, sarıya boyanmış güvercinleri kürsüden kendi elleriyle uçurmuştu.

HAYVANLAR KISA SÜREDE ÖLÜYORLAR!

Taraf Gazetesi'nden Melis Gönenç'in haberine göre İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Hülya Yalçın, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre bir hayvanın renginin değiştirilmesinin, kuyruğunun, gagasının kesilmesinin, doğal şartlarına müdahale edilmesinin hayvanın yaşam haklarına aykırı olduğunu söyledi. Yalçın, doğada kendi yaşam koşullarına uygun ekolojik şartlara sahip olan bir kuşu boyamanın da geçerli bir sebebi olmadığına dikkat çekti. Pazarlarda sırf daha şirin görünsün ve müşterinin ilgisini çeksin diye tavukların sarıya boyandığını hatırlatan Yalçın, bu boyalar yüzünden tavukların kısa sürede öldüğüne dikkat çekerek aynı tehlikenin kuşlar için de sözkonusu olduğuna işaret etti.

Hayvan Hakları Aktivisti Veteriner Hekim Ozan Berberoğlu ise hayvanları boyamanın zararlı olup olmadığının tıbbi açıdan kanıtlanmasının önemli olmadığını vurguladı. Berberoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

BOYAMAK KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL

Kullanılan gıda boyası bile olsa, sonuçta hayvan yoğun bir strese girmekte ve doğasına aykırı bu sun müdahaleden rahatsız olmaktadır. Bu tür boyaların çoğu dokuya işleyerek iç organlara zarar verebileceği gibi zararsız boyalar dahi doğal dokunun üzerinde istenmeyen bir doku oluşmasına sebep olmaktadır. Etik olarak da kesinlikle doğru bulmuyoruz.

 



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs