En Sıcak Konular

Romanlara meslek kazandırılacak

19 Ocak 2010 12:00 tsi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki Roman dernekleri desteğiyle, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde okuma yazma ve meslek kursları açacak.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Atakav, Atatürk Ticaret Meslek Lisesi'nde İzmir'deki roman derneklerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde okuma yazma ve meslek kursları açacaklarını belirten Atakav, önce yaygın eğitim konusunda bölgedeki vatandaşlara bilgiler vereceklerini, daha sonra gelen taleplere göre kurslar açacaklarını kaydetti.

Halk eğitim kursları için Hüseyinoğulları Düğün Salonları sahibi Sedat Bozkurt'un salonlarını ücretsiz kullandıracağını ifade eden Atakav, şöyle konuştu:

''Bu bölgeler dezavantajlı bölgeler. Burada hizmet vermek önemli. Daha çok okuma yazma kurslarına ağırlık vermek istiyoruz. Okuma yazma bilmeden meslek kurslarına gidemiyorlar. Bölgedeki okuma yazma bilmeyenlerin sayısını, adresini biliyoruz. Devlet olarak verebileceğimiz hizmetleri onlara anlatacağız, onlardan gelen taleplere göre kurslar açacağız. Bazı meslek kurslarını İŞKUR ortaklığında yaparak, para kazandırmayı da istiyoruz.''

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır da örgün ve yaygın eğitimle ilgili ihtiyaçların bulunduğunu ifade ederek, ''Romanlar, hurdacılık ve müzisyenlikle uğraşıyorlar. Sosyo ekonomik şartların gelişmesi için vatandaşların bilinçlendirilmesi, meslek çeşitlenmesi olması gerekir. Kurslarda amaç Romanlara müzisyenlik ve hurdacılıktan başka meslekler olduğunu hissettirmek. Bu kursların kendi mahallelerinde yapılması da önemli'' dedi.

 
aa

 

 



Bu haber 910 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs