Vatikan'a seslendi: Fatima'nın 4.sırrını açıkla | " /> Vatikan'a seslendi: Fatima'nın 4.sırrını açıkla | "/>

En Sıcak Konular

Vatikan'a seslendi: Fatima'nın 4.sırrını açıkla

19 Ocak 2010 11:51 tsi
Vatikan'a seslendi: Fatima'nın 4.sırrını açıkla
İtalya'daki günlük gazetelerden La Repubblica'nın sorularını yazılı olarak yanıtlayan Mehmet Ali Ağca, mesihlik iddiasını yineledi.

İtalya'daki günlük gazetelerden La Repubblica'nın sorularını yazılı olarak yanıtlayan Mehmet Ali Ağca, 27 yıldır kendisinden haber alınamayan Vatikan vatandaşı kızın halen hayatta olduğunu savunarak, "Emanuela Orlandi yaşıyor.

Bu yıl içinde Emanuela'yı Vatikan'a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıl dönümünde, yani 22 Haziran 2010'da mümkün olabilir" dedi.

Ağca, tahliyesi arifesinde La Repubblica'nın sorularını İtalyanca olarak yanıtlarken, mesihlik iddiasını da yineleyerek, "Benim, ilahi gerçeği tebliğ için evrensel bir görevim var. Tanrı'nın ete kemiğe bürünmüş, yeniden ete kemiğe bürünmüş yegane sözü, ebedi Mesih olduğumu belgesel kanıtlarla ortaya koyacağım. Halüsinasyon mudur, simülasyon mudur? Ben, Harvard, Yale, Princeton üniversitelerinde psikoloji dersi verebilirim. Ebedi Mesih olduğumu belgesel kanıtlarla ortaya koyamazsam, insanlar beni evrenin en aşağılık insanı saysınlar" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Ağca, "Papa 16. Benediktus ile görüşmek ister misiniz?" sorusunu, Vatikan'a bir çağrı eşliğinde şu cümlelerle yanıtladı:

"Papa Ratzinger'e (16. Benediktus) mümkün olan her türlü iyi dileklerimi sunuyorum. Vatikan'ı Fatima'nın dördüncü sırrını dünyaya açıklamaya çağırıyorum. Aksi taktirde o sırrı ben açıklayacağım. Fatima'nın üçüncü sırrını, 28 Mayıs 1985'te bizzat benim açıklamış olduğumu hiç kimse unutmasın."

Ağca'nın 13 Mayıs 1981'de Aziz Petrus Meydanı'nda kendisine suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul'ü şu sözlerle tasvir etmesi de dikkati çekti:

"Polonyalı Papa harika, hatta büyüleyici bir insandı. Wojtyla, sevgi İncilinin örnek insanıydı. O İncil, kin ve öfkelerinin tutsağı olmuş milyonlarca sahte Hristiyanın ihanetine uğramıştır."

"EMANUELA KAÇIRILDI. HER ŞEYİ BİLSEM DE İSİM VEREMEM"
Mehmet Ali Ağca, 22 Haziran 1983'te henüz 15 yaşındayken Roma'da sırra kadem basan Emanuela Orlandi'nin güçlü bir örgüt tarafından kaçırılmış olduğunu savunarak, "Ortadan kaybolma diye bir şey yok. Emanuela Orlandi kaçırıldı, kesinlikle kaçırıldı. Ben her şeyi bilsem de herhangi bir isim veremem. Ama şunu söyleyebilirim: Emanuela güçlü bir örgüt tarafından kaçırıldı. Bozkurtlar mı, KGB mi, Stasi mi? Hiçbir şey söyleyemem. O, benim özgürlüğe kavuşmamı sağlamak üzere kaçırıldı. Başka bir sebep söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Ağca, Orlandi'nin Vatikan bankası IOR ile Magliana çetesi arasındaki karanlık ilişkiler çerçevesinde kaçırıldığı, akabinde de öldürülerek bir inşaatın betonuna gömüldüğü biçimindeki tezin doğru olmadığını da ileri sürdüğü açıklamasında, "Emanuela'ya kaçırıldığı günden bu yana insanca davranılıyor. Şu anda gayet iyi. Ancak dışarıyla temasta sınırlamaya tabi tutuluyor. İtalya, Orlandi vakasıyla ilgili olarak Magliana çetesinin itirafçılarının yalanlarına inanmamalıdır. Zira Emanuela yaşıyor ve de gayet iyi" dedi.

aa



Bu haber 3,275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs