En Sıcak Konular

İstanbul'a bugün kar geliyor

19 Ocak 2010 08:42 tsi
Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden sonra Anadolu yakasının yükseklerinde ve akşam saatlerinden itibaren de kentin genelinde kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Karataş, İstanbul'da hava sıcaklıklarının bugün ve çarşamba günü düşeceğini ifade etti. Karataş, kar yağışının ilk etapta yağmurla karışık olacağını söyledi.

Karataş, çarşamba günü ise kent genelinde kar yağışının etkisini kaybedeceğini ancak Anadolu yakasında lokal olarak kar yağışı beklentisinin bulunduğunu belirterek, perşembe günü ise kentte yağışın beklenmediğini kaydetti.

MARMARA'DA KAR VE BUZLANMA BEKLENİYOR
Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölgede bugünden itibaren kar beklendiğini belirterek, buzlanma ve dona karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Özger, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, sorumlu oldukları Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğunu bildirdi.

Özger, bölgede 20 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerine kadar yağmur ve kar yağışının etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (3-5 derece) azalacağını belirten Özger, sıcaklıkların gündüzleri 3-5 derece, geceleri ise 0 ile -3 derece civarında olacağının tahmin edildiğini kaydetti.
Rüzgarın kuzey yönlerden orta (saatte 30-40 kilometre), zaman zaman kuvvetli (saatte 40-50 kilometre) eseceği tahmininde bulunan Özger, beklenen kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve dona karşı vatandaşları ve ilgilileri tedbirli olmaya çağırdı.
 
aa



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,907 µs