En Sıcak Konular

3 polis yargılanmaya başlandı

14 Ocak 2010 21:44 tsi
Diyarbakır'da 28 Mart 2006 günü çıkan olaylarda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitiren 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili haklarında dava açılan 3 polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar H.A, N.Ö. ve B.Ö hazır bulundu.

Duruşmada, müşteki olarak dinlenen maktul Mızrak'ın babası Hasan Mızrak ve annesi Besire Mızrak, şikayetçi olduklarını belirterek, ''Mahsun, artık bizim değil hukukun çocuğudur'' dedi.

Sanıklardan H.A. yaptığı savunmada, olaylar esnasında Çevik Kuvvet Müdürlüğünde görevli olduklarını ifade ederek, ''Bizim kullandıklarımız dışında da emniyetin bünyesinde bu silahlardan vardı. Aldığımız gaz fişeklerinin seri numaraları yoktur. Olayların olduğu gün görevli olduğumuz yerden ayrılmadık. Maktulün öldüğü yere hiç gitmedim. Orada gaz fişeği kullanmadım'' diye konuştu. Diğer sanıklar N.Ö. ve B.Ö. de atılı suçlamayı reddetti.

Müdahil avukatlardan Barış Yavuz, dosyada yer alan Mahsun Mızrak'ın otopsi esnasında çekilen fotoğrafını sanıklara göstererek, ''Gaz fişeğinin maktulün kafatasının içine girmesi için ne kadar bir mesafeden atılması gerekir?'' diye sordu.

Sanıklar, avukatın sorusunu ''Kesinlikle bir canlıya bu şekilde atış etmediğimiz için ne kadar mesafeden atıldığını bilmemiz mümkün değildir'' diye yanıtladı.

Müdahil avukat Mehmet Emin Aktar, ortada kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle sanıkların tutuklanması gerektiğini savundu.

Mahkeme, verdiği kısa bir aranın ardından toplanmamış delillere sanıkların etki edebilecek durumda olmayışları nedeniyle tutuklanması talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Adli Tıp Kurumu Fizik ve Morg İhtisas Dairesi Başkanlığına yazı yazılarak, ''maktulün kafasında bulunan metalin hangi koşulda, hangi açıdan ve mesafeden atılması durumunda öldürücü nitelikte olabileceği'' hususunun sorulmasını istedi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

-İSTENEN CEZALAR-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 81/1. maddesinde yer alan ''Olası kast sonucu ölüme neden olmak'' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin M 16 uzun namlulu silaha monteli bomba atar aparatı ile birlikte kullanıldığı belirtilerek, ''Bu tip gaz fişeğini kullanan silah ve aparatların şüphelilere zimmetli olduğu ve olayların bastırılmasında görevli olan şüpheliler tarafından kullanıldığı, ancak maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin hangi silahtan atıldığının tespit edilemediği'' görüşüne yer veriliyor. 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,476 µs