En Sıcak Konular

Mardin'de bilgisayar oyunu yasağı

14 Ocak 2010 19:36 tsi
Mardin'deki internet kafelerde şiddet içeren oyunların yasaklandığı bildirildi.

Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, yaptığı yazılı açıklamada, “Metin2” adlı oyununun şiddet barındırdığı ve bu yüzden oyunu oynayan şahıslar üzerinde psikolojik etkisinin bulunduğunu belirterek, il genelinde ticari veya gayri ticari amaçlarla işletilmekte olan “Metin2” oyununun oynatılmasının yasaklandığını kaydetti.

Kasım ayında Erzurum'da meydana gelen ve 13 yaşındaki Musa isimli çocuğun öldürülmesi ile sonuçlanan olay ile ilgili olarak, kamuoyunda olayın sebepleri arasında sayılan “Metin2” adlı oyunu şiddet barındırdığı, bu nedenle oyunu oynayan kişiler üzerinde psikolojik etkiler bulunduğunun gündeme taşındığını hatırlatan Süzer, açıklamasında şu ifadelere verdi:

“İnternet adresinden erişilebilen Metin2 isimli oyunun incelendiği ve inceleme neticesinde bu oyunun, insanlar açısından kılıç, satır, pala, balta, ok, mızrak, süngü ve benzeri kesici, delici silahlarla yapılan savaş görüntülerinin yanı sıra, insanların vahşi hayvanlar tarafından parçalanarak etlerinin yenmesi gibi şiddet içerikli ögeler barındırdığı tespit edildiği belirtilmiştir. Diğer kumar ve yasa dışı bahis sitelerinde olduğu gibi oyunun ilerleyen her aşamasından bir sonraki aşamaya geçmek için gerçek para ödenerek bazı sanal objelerin alınması gerekmektedir. Bununla beraber, oyuncular kendi aralarında para karşılığı sanal obje alışverişi yapabilmekte ve oyuncuları ticarete itebilmektedirler. Özellikle küçük yaştaki çocukların oynadığı bir oyunda bu durumun sakıncalı olduğu değerlendirilmektedir.”

Süzer, belirtilen nedenlerden dolayı il genelinde ticari veya gayri ticari amaçlarla işletilmekte olan “Metin2” oyununun oynatılmasının yasaklandığını, bu yasağa uymayanlara idari para cezası uygulanacağını belirtti.

A.A.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs