En Sıcak Konular

Borusan'dan dev yatırım

14 Ocak 2010 18:45 tsi
Çelik boru sektörünün önde gelen kuruluşlarından Borusan Mannesmann Boru 90 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapacağını açıkladı.

Borusan’dan yapılan açıklamada, Borusan Mannesmann Boru’nun, en büyük üretim tesisi olan Gemlik kampüsüne yıllık 250 bin ton üretim kapasitesine sahip bir tesis kurulacağı bildirildi.

Petrol ve doğal gaz hatlarında kullanılmak üzere büyük çaplı hat borusu üretimi gerçekleştirecek olan yeni tesisin, 2011 yılında devreye alınmasının planladığı kaydedilen açıklamada, yeni yatırımın Borusan Mannesmann Boru’yu büyük çaplı hat borusu pazarında daha güçlü bir konuma taşıyacağına işaret edildi.

Açıklamada, söz konusu yatırımın kullanılan teknoloji, üretim kapabilitesi, yerleşim düzeni, üretim elastikiyeti ve deniz kenarındaki stratejik yeri açılarından bugün için dünyanın en iyisi olacak şekilde tasarlandığı hatırlatılarak, yatırımın Gemlik’te yer alan Borusan Limanı’nın yanında yer alacak olması, lojistik maliyetleri açısından da verimlilik artışını beraberinde getireceği belirtildi.

HEDEF REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRMAK

Yeni yatırımı değerlendiren Borusan Mannesmann Boru Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu, Türkiye ve çevresinde petrol ve gaz dağıtım projelerinin giderek artması ve çeşitlenmesinin, hat borusu pazarının önemini giderek artırdığına dikkat çekerek, Borusan Mannesmann Boru’nun rekabet gücünü daha da artırmak için bu yatırımı yapma kararı aldığını söyledi.

Bülent Demircioğlu, Borusan Mannesmann Boru’nun stratejik hedeflerinden birinin yüksek katma değerli ürün gruplarına yatırım yaparak büyümek ve paydaşlarına yarattığı katma değeri artırmak olduğunu ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bizim için gelecek vaat eden hat borusu pazarında bugün ve gelecekte ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek üzere bu iş koluna ek yatırım yapma kararı aldık. İçinde bulunduğumuz coğrafyada Bakü ? Tiflis ? Ceyhan boru hattı ardından, Nabucco ve Güney Akım gibi birçok önemli proje gündemde, bunun yanında geliştirdiğimiz ihracat pazarlarında da birçok önemli projenin içinde yer alarak bu sektördeki yerimizi sağlamlaştırdık. Aldığımız bu yatırım kararı sonrasında uluslararası düzeyde daha güçlü ve daha rekabetçi olacağız. Bu yatırım, kullanılan teknoloji, üretim kapabilitesi, yerleşim düzeni, üretim elastikiyeti ve deniz kenarındaki stratejik yeri açılarından bugün için dünyanın en iyisi olacak şekilde tasarlanmıştır. Bugüne kadar göstermiş olduğumuz güçlü performansımızı artırarak sürdüreceğiz. Kriz ortamında yaptığımız bu yatırım çelik boru sektörünün, Türkiye’nin ve şirketimizin geleceğine olan inancımızın somut bir göstergesidir.”



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs