alkolden farkı yok | " /> alkolden farkı yok | "/>

En Sıcak Konular

Cep telefonunun alkolden farkı yok

14 Ocak 2010 15:52 tsi
Cep telefonunun alkolden farkı yok Cep telefonuyla konuşarak araç kullanmanın 80 promil alkol almış kadar dikkat dağınıklığına ve yüzde 30 güç kaybına neden olduğu belirtiliyor.

Cep telefonunun insanla temas halindeyken yaklaşık yüzde 30 oranında güç kaybına neden olduğunu dile getiren uzmanlar, telefonla konuşarak araç kullanmanın da zararına dikkat çekiyor. Cep telefonu ile konuşurken araç kullanmanın 80 promil alkol almış kadar dikkat dağınıklığına neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin mümkün olduğunca cep telefonu kullanmamalarını tavsiye ediyor. Uzmanlar, insan vücudunun zararlı olan herşey karşısında direncinin azaldığını ifade ediyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç, cep telefonunun öğrenciler üzerindeki olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerin üniversiteyi kazandıktan sonra cep telefonu kullanmasını tavsiye etti. Çeşitli deneylerle telefonun insan gücünü azalttığını örnekleyen Kalkınç, anne babalara da çocuklarına üniversiteyi kazandıktan sonra telefon almaları önerisinde bulundu. Cep telefonunun vücut direncine olan olumsuz etkinin Türkiye'de yeterince bilinmediğini ifade eden Kalkınç, öğrencilere bu etkiyi yaptığı deneyle gösterdi. Deneyi ailelerin ev ortamında da yapıp görmelerinin mümkün olduğunun altını çizen Kalkınç, insan vücudunun kendine zararlı olan her şeye karşı tepki verdiğini ve insan gücünü azalttığını vurguladı. Bunu inceleyen bilim dalının 'Kinerziyoloji' olduğunu belirten Kalkınç, "İnsan vücuduna zararlı olan şeyler gücün azalmasına neden olur. Bu çok rahatlıkla denenebilir. Örneğin şeker hastasının eline şeker verirseniz gücünün yüzde 30 oranında düştüğüne şahit olursunuz. Aynı şekilde cep telefonunun öğrenciler üzerindeki etkisini göstermek için öğrencinin zayıf olan eline önce faydalı olan suyu veriyor ve havadaki kuvvetli olan kolunu indirmeye çalışıyoruz. Öğrenci daha fazla direnç gösterebiliyor. Fakat öğrencinin zayıf eline cep telefonu verdiğimizde kuvvetli olan kolunu indirmek daha kolay oluyor ve öğrencinin direnci azalıyor." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin diğer öğrenci arkadaşlarını geride bırakmasının yöntemini de esprili bir şekilde dile getiren Kalkınç, "Eğer bir arkadaşınızı geride bırakmak istiyorsanız ona son model bir cep telefonu alın ve sınav süresi boyunca ücretsiz kontör yükleyin." dedi.

CİHAN



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs