En Sıcak Konular

Babacan: Banka şubelerine yıllık harç getirilecek

14 Ocak 2010 13:05 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni bir uygulama olarak banka şubelerine yıllık harç getireceklerini bildirdi.

Babacan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Yeni bir vergi var mı?'' şeklindeki soru üzerine Babacan, eskiden bankalardan bir şube ilk defa kurulurken, şube başına 27 bin lira harç alındığını hatırlatarak, ''Şimdi bu harcı yıllık hale getireceğiz'' dedi.

Bakan Babacan, küçük yerleşim merkezlerindeki şubelere 24 bin, nüfusu 5 bin ile 25 bin olan ilçelerdeki banka şubelerine 36 bin lira, 25 binden büyük nüfusu olan yerleşim merkezlerine 48 bin lira yıllık harç getirileceğini söyledi.

''Bu da yine bütçe dengelerini koruma adına atılmış bir adım olacak'' diyen Babacan, bu harcın her bankanın, eski, yeni her şubesi için alınacağını bildirdi.

Babacan, ''Ne kadar gelir öngörülüyor?'' şeklindeki soru üzerine, hesap etmek gerektiğini, 10 bin kadar banka şubesi bulunduğunu ve rakamın, nüfusa göre çarpıp, bölünerek bulunabileceğini ve makul bir gelir sağlayacaklarını kaydetti.

Bankacılık sisteminin genel karlılığını, bilançolarına bakıldığında, bünyelerini etkileyecek, genel iş yapma potansiyellerini etkileyecek bir sonuç da getireceğini kaydeden Babacan, ''Özellikle küçük yerleşim merkezlerinde bunu düşük tutmamızın sebebi de o kılcal damarlara kadar bankacılık hizmetinin gitmesini sağlamaya devam etmek'' dedi.

Babacan, düzenlemenin Maliye Bakanlığı'nın birkaç gün içinde göndereceği paketin içerisindeki unsurlardan bir tanesi olduğunu da belirterek, ''Biz bunu emekli maaş zamlarını artırırken nereden bunu karşılarız çalışmasını yaparken, bundan 2 ay önce falan olgunlaştırdık. Sonra detaylandırdık, en sonunda kararlarını oluşturduk'' diye konuştu.

Bankalar Birliği, diğer bankalar ve kamu bankalarının haberi olup olmadığına ilişkin soru üzerine Babacan, ''Onlarda yeni duyuyorlar şimdi'' yanıtını verdi.
 
aa



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs