En Sıcak Konular

İtiraf etti: AK Parti kazanmasın diye...

14 Ocak 2010 12:23 tsi
AK Parti'nin oy oranının yükselmesini engellemek için bazı partilerin yerel seçimlerde işbirliği yaptığı yönündeki iddialar MHP İlçe Belediye Başkan adayının yaptığı açıklamalarla somutlaştı.

29 Mart Yerel Seçimleri'nde Bursa'nın Orhangazi İlçe Belediye Başkan Adayı Müjdat Gürsoy, AK Partili adayın seçimi kazanamaması için bazı MHP'lilerin ANAP'lı adayı desteklemiş olabileceklerini söyledi.

Anavatan Partili adayı İsmail Tatar, 29 Mart yerel seçimlerde eski Orhangazi İlçe Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Korkusuz'u 31 oyla geçerek belediye başkanı olmuştu. Anavatan, daha sonra Demokrat Parti (DP) ile birleşince İsmail Tartar da DP'ye geçmişti. Orhangazi'nin yönetimini 5 yıl aradan sonra AK Parti'den alan Tartar, ilginç bir transfere imza attı. Tartar, yerel seçimlerde MHP'den Orhangazi Belediye Başkan adayı olan Müjdat Gürsoy'u belediyeye aldı. Orhangazi Vergi Dairesi'nde yoklama memuru olarak görev yapan Gürsoy, Orhangazi Belediye Başkanlığı Kültür Müdürü oldu.

Müjdat Gürsoy'un çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, Gürsoy'un Orhangazi'yi çok iyi tanıyan birisi olduğunu kaydetti. Gürsoy'un belediyede başarılı işlere imza atacağına inandığını dile getiren Tartar, tek amaçlarının Orhangazi'ye hizmet olduğunu vurguladı.

"MHP'DEN ANAP'A OY VERENLER OLDU"

Müjdat Gürsoy ise Tartar'la arkadaşlıklarının bulunduğunu belirterek, "Başkan bana 'gel' demişti zaten. Ben de beni destekleyenlere, sevenlerimize sordum. 'İyi olur' dediler. Siyaseti bir tarafa bırakıp gittik. Eğer başkanla birlikte Orhangazi'ye hizmet yapabilirsek ne mutlu bize." diye konuştu. Gürsoy, yerel seçimlerde AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz'a karşı İsmail Tartar'la işbirliği yaptıkları yönündeki iddialara ise şu yanıtı verdi: "Ben oylarımızın satıldığını tahmin etmiyorum. Satmış olsak, oylarımızda azalma olur. Biz Orhangazi'de her seçimde hemen hemen aynı oyu alıyoruz. Ama tabi Yusuf Korkusuz'un yeniden başkan olmaması için MHP'den ANAVATAN'a oy verenler oldu. Fakat ben hep dik durdum."

MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören, Gürsoy'un belediyede çalışmaya başlamasının MHP'nin siyaset anlayışından sıyrıldığı anlamına gelmediğini söyledi. Demirören, şu yorumu yaptı: "Artık bu düşünceleri aşmak lazım. İnsanları siyasallaştırmak, ötekileştirmek doğru şeyler değil. Ülkemizde 4 yılda bir seçim vardır. İnsanlar aday olur, daha sonra hayatlarını devam ettirirler. Bir hile, şaibe yoksa, herkes istediği yerde çalışabilir. Bu birlik, bu birliktelik herkese lazım. Bütün Türkiye'de bu böyle olmalı. Birlik içerisinde olmalıyız."

cihan



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs