'kuvvetler ayrılığı' endişesi | " /> 'kuvvetler ayrılığı' endişesi | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın 'kuvvetler ayrılığı' endişesi

13 Ocak 2010 21:36 tsi
Baykal'ın 'kuvvetler ayrılığı' endişesi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Milli irade'', ''Sandıktan çıkan irade'' lafları kullanılarak kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırıldığını savundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal, başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda, Genel Başkan Baykal, Tam Gün Yasasıyla ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği'nin istek ve görüşleri de dikkate alınarak, tasarının eksik ve yanlışlarının dile getirilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Baykal, toplantıda Türkiye'de basın özgürlüğünün geldiği noktaya da dikkati çekti. Basın özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Baykal, ''(Askeri vesayetten kurtuluyoruz) söylemleriyle bir sivil diktaya doğru gidiyoruz. Bunu çok açık herkesin görmesi lazım. 'Milli irade', 'sandıktan çıkan irade' lafları kullanılarak kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılıyor, hukuka darbe vuruluyor, yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısından şikayetçi olduğunu ve anayasa değişikliği ile bu yapıyı değiştirmeyi arzu ettiğini savunan Baykal, CHP'nin bu kapsamdaki bir anayasa değişikliğine destek vermesinin düşünülemeyeceğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Baykal, iktidarın istediği şekilde bir kurul yapılanmasının yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kaldıracağını öne sürdü.

Hükümetin HSYK'nın yapısını değiştirmeye yönelik anayasa değişikliğinin içine Türkiye milletvekilliği, memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı gibi bazı önerileri de katmak istediğini belirten Baykal, ancak bu konuların ayrı ayrı gündeme gelmesi halinde değerlendirebileceklerini, yargı bağımsızlığına zarar verecek bir düzenlemeye ise TBMM'de de referandumda da karşı çıkacaklarını bildirdi.

aa

 




Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs