En Sıcak Konular

Gol düellosu Fenerbahçe'nin

13 Ocak 2010 22:32 tsi
Ziraat Türkiye KupasI A Grubu 3. maçında Fenerbahçe Atatürk olimpiyat Stadı'nda Tokatspor'u 3-2 mağlup etti.

FENERBAHÇE :3 - TOKATSPOR: 2

Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Alex, 48. dakikada Mehmet Topuz ve 57. Dakikada Daniel Güiza kaydetti. Konuk ekibin gollerini ise 19'da Arif Çoban, 51'de Abdullah Boz attı.

Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte A Grubu'nda puanını 9'a yükselterek bir üst tura çıkmayı garantiledi. Tokatspsor ise 1 puanla 4. sırada yer aldı.

FENERBAHÇE İLK DEFA GOL YEDİ

A Grubu'nda daha önce Altay'ı 3-0 ve Eskişehirspor'u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Tokatspor'dan yediği iki golle Türkiye Kupası'nda ilk defa kalesinde gol görmüş oldu.


* Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe-Tokatspor maçında, Fenerbahçe, 57. dakikada Guiza'nın attığı golle 3-2 öne geçti.

* Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe-Tokatspor maçında Tokatspor, 51. dakikada Abdullah'ın attığı golle skoru 2-2 yaptı.

* Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe-Tokatspor maçında, Fenerbahçe, 48. dakikada Mehmet Topuz'un attığı golle 2-1 öne geçti.

Maçta ikinci yarı...

İLK YARI

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Fenerbahçe ile Tokatspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

3. dakikada Alex'in savunmanın arkasına attığı topta kaleci Ergin, cezasahası dışına kadar çıkarak Guiza'dan önce tehlikeyi uzaklaştırdı.

5. dakikada Mehmet Topuz'un cezasahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

19. dakikada konuk ekip İstanbul'da öne geçti. Bu dakikada cezaalanı ön tarafında topla buluşan Arif'in yaklaşık 25 metreden vuruşunda az önde olan kaleci Volkan'ın üzerinden top ağlarla buluştu. 0-1.

25. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Bu dakikada Özer'in pasında sol tarafta topla buluşan Vederson'un ortasına Alex kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Ergin'in solundan filelerle buluştu. 1-1.

36. dakikada Vederson'un cezaalanı ön tarafına yaptığı ortada Alex daha müsait durumda bulunan Guiza'nın önüne indirdi. İspanyol golcü göğsüyle topu indirdikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

FENERBAHÇE-TOKATSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda, TFF 2. Lig Yükselme Grubu takımlarından Tokatspor ile yaptıkları mücadelede, genel olarak 11'ini korurken, daha önce az süre verdiği bazı oyuncularına da şans tanıdı.

Tokatspor karşısında sahaya sürdüğü 11'i genelde as futbolculardan oluşturan Daum, savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Bekir'e, solunda ise Dos Santos'un yerine Vederson'a görev verdi.

Kuzeni vefat ettiği için izinli olan ve kadroda bulunmayan Emre'nin yokluğunda Özer'i orta alanda görevlendiren Alman çalıştırıcı, sol ayak topuğundaki sorunu nedeniyle kupada Eskişehirspor ile yapılan maçta yer almayan Güiza'yı forvet olarak sahaya sürdü.

Kasığında ödem bulunan Dos Santos, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren kaleci Volkan Demirel ve cezalı olan Semih'in yanı sıra Deniz, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

-STAT BOŞ KALDI-

Fenerbahçeli taraftarlar, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bakım nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'na alınan maça ilgi göstermedi.

Taraftarlar, havanın da soğuk ve yağışlı olması nedeniyle karşılaşmaya ilgisiz kalırken, yaklaşık 80 bin kapasiteli stat boş göründü.

Tokatspor'u ise Fenerbahçe karşısında taraftarları yalnız bırakmadı. Çok sayıda taraftar kale arkası tribününde takım bayraklarıyla yer alarak, tezahüratlar eşliğinde Tokatspor'a destek verdi.

-TOKATSPOR TARAFTARINDAN, FENERBAHÇELİ UĞUR'A SEVGİ GÖSTERİSİ-

Tokatsporlu taraftarlar, ailesi Tokatlı olan Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral'a maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu.

Tezahüratlarla sarı-lacivertli futbolcuyu bulundukları kale arkası tribününe çağıran Tokatsporlu taraftarlar, Uğur'u alkışlayıp ''Tokat seninle gurur duyuyor'' şeklinde tempo tuttu.

Fenerbahçeli eski futbolcu Taner Savut, Tokatspor formasıyla eski takımına karşı forma giydi.

Bu arada, karşılaşmayı izleyenler arasında eski bakanlardan Ali Şevki Erek de yer aldı.
 
samanyoluhaber



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs