En Sıcak Konular

Eylem hazırlığındaki 5 PKK’lı yakalandı

13 Ocak 2010 17:06 tsi
DİYARBAKIR'da polisin Batman ve Diyarbakır’da yaptığı iki ayrı operasyonda, eylem hazırlığında olan 5 PKK’lı terörist yakalandı. Teröristlerle birlikte, 2 el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın kırsal kesimine yönelik yaptığı çalışmada güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan bir teröristin Batman’a tedavi olmaya götürüldüğü ve 1 teröristin de kırsaldan kaçarak Diyarbakır kent merkezine geldiğini belirledi.

Batman ve Diyarbakır’da iki ayrı operasyon düzenleyen polis, tedavi gören terörist ile kırsaldan kente gelen teröristi yakaladı. Operasyonlarını genişleten polis, bu kişilere yardım ve yatıklık yapan 3 kişiyi de yakalarak toplam 5 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır Valiliği, yakalanan 5 teröristin eylem amaçlı istihbari çalışma yaptıklarını açıkladı. Yakalanan PKK’lıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 el bombası, 1 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 14’lü Browning marka tabanca, 157 dolu fişek, 6 şarjör ile bu şarjörlere ait kılıf ve kütüklükler, örgüt mensuplarının kırsal faaliyetlerde kullandıkları giyecekler, çok sayıda örgütsel doküman, kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, çok miktarda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, “Yasadışı terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde, vatandaşlarımız ve tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmektedir” denildi.



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,999 µs