En Sıcak Konular

Olay bakana İsrail tepkisi!

13 Ocak 2010 16:38 tsi
Türk Büyükelçisi'ni 'alçak koltukta' ağırlayan bakana tepki gösterenler arasında kendi partisi de var. Üstelik de istifası isteniyor.

Türkiye Büyükelçisi’ni “alçak koltukta” ağırlayan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’a İsrail siyasetinin en sağında yer alan kendi partisinden de tepki geldi.

HAKKINI KAYBETTİ

Aşırı sağcı Evimiz İsrail partisi yetkilileri, Ayalon’un Türk Büyükelçi karşısında sergilediği tavrın, siyasi geleceğini bitirdiğini açıkladı. Jerusalem Post’a göre Evimiz İsrail partisinden üst düzey bir yetkili, “Avigdor Lieberman’ın hakkında yolsuzluk suçlamalarından dolayı mahkum olması halinde yerine Ayalon’un geçmesi planlanıyordu. Ayalon son tavrıyla bu şansını kaybetti” dedi.

SİYASETEN BİTTİ

Yetkili “Ayalon siyaseten bitti. Diplomat olarak yara aldı. Bu kolay silinemeyecek bir lekedir. Bu tavrıyla Lieberman’a ve özellikle de kendisine zarar verdi. Tamamen siyasetin dışına düşer mi, bilemiyorum. Ancak partililer, onun hakkında bir karar verirken bunu da göz önünde bulunduracaktır. Son olay, onun parti liderliği için en güçlü aday olma konumunu bitirmiştir” diye konuştu.

MÜSLÜMANLARLA ZATEN YETERİNCE SORUNUMUZ VAR

Bu arada, Ayalon’a koalisyonun diğer bakanlarından da tepki geldi. Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın tavrının verdiği zararı, gelecek hafta Ankara’ya gidecek olan Savunma Bakanı Ehud Barak’ın onarmaya çalışacağını söyledi. Eliezer, “72 milyon Müslümann bulunduğu bir ülkeyi karşımıza almadan önce de Müslüman dünyasıyla zaten yeterince sorunumuz var” dedi.



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs