En Sıcak Konular

Ahmedinejad: Niye İsrail, bizim bölgemizde kuruldu?

13 Ocak 2010 15:55 tsi
Ahmedinejad: Niye İsrail, bizim bölgemizde kuruldu? İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''büyük güçlerin Orta Doğu'ya egemen olmak için insan hakları, nükleer silah ve terörizmle mücadeleyi bahane olarak kullandığını'' savundu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yurt içi gezileri kapsamında gittiği Huzistan'da halka hitaben yaptığı konuşmada, Orta Doğu sorunu, İran-Batı ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarını işgali ve Yemen'deki çatışmalar gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Ahmedinejad, Batılı güçleri kastederek ''İnsanlık düşmanları, eskiden beri medeniyet, enerji ve jeopolitik açıdan özel bir noktada olan Orta Doğu'ya egemen olmak istiyor'' dedi.

İsrail'in bölgede sürekli saldırı ve savaş çıkarttığını söyleyen Ahmedinejad, ''Niye siyonist rejim İsrail, bizim bölgemizde kuruldu?'' diye sordu.

Afganistan ve Irak'ın işgalleriyle Pakistan ve Yemen'deki çatışmaları sorgulayan Ahmedinejad, ''Bölgenin her yerinde zorba ve sömürgeci güç ABD, İngiltere ve siyonist rejimin eli var'' ifadesini kullandı.

''İnsan hakları, nükleer silahla ve terörizmle mücadele hepsi yalandır, büyük bir aldatmadır, amaç Orta Doğu'ya musallat olmaktır'' diye konuşan Ahmedinejad, 11 Eylül saldırılarının da ''şüpheli'' olduğunu, ''işgaller için bahane edildiğini'' ileri sürdü.

ABD ve Avrupa'nın ekonomik durumlarını düzeltmek için bölgedeki enerji kaynaklarını sömürmeyi hedeflediğini anlatan Ahmedinejad şunları kaydetti:

''Bölgemize yılda onlarca milyar dolarlık silah satıyorlar. Niçin peki, savaş çıkartmak için tabii. Bölge halkını savunmak için mi, Filistin halkını savunmak için mi? Hayır, bu silahlar büyük güçlerin çıkarlarını korumak içindir.''

Ahmedinejad, siyasi olarak bölgeye hükmedemeyeceklerini anlayanların bugün savaşla bu hedeflerine ulaşmak istediğini söyledi.

A.A.



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs