kabak, egzozu patlak kabak, egzozu patlak

En Sıcak Konular

Arabanın lastikleri kabak, egzozu patlak 13 Ocak 2010 15:32 tsi
Arabanın lastikleri kabak, egzozu patlak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Cemil Çiçek, Anayasa değişikliğinin eninde sonunda Türkiye'nin gündemine geleceğini bakın nasıl ifade etti...

Çiçek, “Bu anayasa ile Türkiye bir yere varamaz. Arabanın motoru yağ yakıyor, lastikleri kabak, egzoz patlak. Hangi becerikli şoför olursa olsun bu araba ile bir yere gidilemez” dedi.

Cemil Çiçek, Çankaya Köşkü'nde yapılan “7. e-Türkiye Ödülleri” töreni öncesinde basın mensupları ile sohbet etti. Çiçek, gazetecilerin anayasa değişikliğine ilişkin sorularını cevaplandırırken, referandum süresinin kısaltılmasını istediklerini ifade ederek, “Bunu daha önce yapmayı düşünüyorduk. Ancak, CHP hiçbir şekilde Anayasa değişikliğine 'yokum' diyor. MHP ise 'CHP'yi ikna edin, gelin' diyor. Peki, ben anayasa değişikliğini nasıl yapacağım? diye sordu.

Bakan Çiçek, “referandum süresi ile ilgili düzenlemenin hemen ardından bir anayasa paketi gelmesinin beklenmemesi gerektiğini” söyledi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Politika mümkün olanı yapmaktır. Ne zaman mümkün olur bilemem. Anayasa değişikliği yapma imkanı var mı ona bakarız. Bugünkü Meclis aritmetiğinde pek mümkün gözükmüyor. Keşke imkan olsa da hemen başlasak. Meclis Başkanı Anayasa değişikliği konusunda önerilerde bulundu. 'Birlikte çalışalım' dedi ama eli havada kaldı.”

“İSTERLERSE BİR KOMİSYON OLUŞTURALIM”

Bir soru üzerine, “Anayasa değişikliği konusunda toplumsal talep olduğunu” ifade eden Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bunu yapamıyoruz. Sorumlusu ben değilim. Ben değişikliğin hepsine varım, hazırlığımı yapmışım. Olmazsa sorumlusu ben değilim. Eninde sonununda Anayasa değişikliği Türkiye'nin gündemine gelecek. Bu Anayasa ile Türkiye bir yere varamaz. Arabanın motoru yağ yakıyor. Lastikleri kabak, egzozu patlak. Hangi becerikli şoför olursa olsun bu araba ile bir yere gidilemez, Her türlü Anayasa değişikliği önemlidir. Biz 5 madde (ilk 4 madde ve 175. madde) dışında hepsine varız. İsterlerse bir komisyon oluşturalım. Bunun zemini Meclis'tir. Soyut tartışmayalım. Anayasa değişikliği olunca muhalefet Anayasa Mahkemesine gidiyor. Bunlar 411 kararını da Anayasa Mahkemesine götürdüler.”

Cemil Çiçek, Siyasi Partiler Kanunu'nda düzenlemeler yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine de, “Bu konuda değişiklik yapılabilir ama köklü değişiklik, Anayasa'nın 68 ve 68. maddeleri ile olur. O olmadığı takdirde 'değişti de ne oldu' diye yazarsınız” şeklinde konuştu.

ADALET BAKANI ERGİN

Öte yandan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, “Yargıda bir kriz olmadığını” ifade ederek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Gecikmenin, bir üyenin yurt dışında olmasından kaynaklandığını anlatan Ergin, seçimin en kısa zamanda seçimin sonuçlanacağına inandığını ifade etti.

A.A.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,332 µs