En Sıcak Konular

Eroğlu uyardı: Gaza gelmeyin!

13 Ocak 2010 13:55 tsi
Eroğlu uyardı: Gaza gelmeyin! Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, nükleer santrallere karşı imza toplayan Greenpeace üyelerine "Gaza gelmeyin" uyarısında bulundu.

Greenpeace üyelerinin bilimsel verilere göre hareket etmesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Kusura bakmayın ben nükleer santrale karşı değilim." dedi. Greenpeace üyeleri ise, "Gaza geleceğiz. Elimizden geleni yapacağız." karşılığını verdi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında WOW Otel'de düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve firmaların açmış oldukları stantları da gezen Bakan Eroğlu, Greenpeace üyelerini de ziyaret etti.

Greenpeace'in nükleer santrallerin yapımına karşı olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, "Çevreci dostlarımız onlar. Greenpeace yeşil enerjiyi, temiz enerjiyi engellemez. Eğer bir hata varsa, çevre tahribatı varsa biz de önlememizi alırız. Bakanlık olarak bu bizim görevimiz. Ben de çevre profesörüyüm. Çevre konusunda dikkatli olmak gerekir. İşi doğru yapanla doğru yapmayanı da ayırt etmek gerekir. İkisini aynı kefeye koyarsak yanlış olur." dedi.

Bu sözler üzerine Greenpeace standında bulunan Naci Anıl Kilci, yapılacak termik santrallere ve nükleer santrallere karşı olduklarını söyledi. Bakan Eroğlu karşılık olarak ise, "Kusura bakma. Ben nükleer santrallere karşı değilim. Mesela Fransa enerjisinin yüzde 80'ini nükleer santrallerden karşılıyor. Tertemiz, karbon salınımı falan yok. Küresel ısınmaya etkisi yok. Kusura bakmayın. Bu konuda ilmi olarak çalışın. Gaza gelmeyin, oldu mu?" şeklinde konuştu. Bakan sözlerinin ardından ayrılarak diğer stantları ziyaret etti.

Eroğlu'nun ayrılmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Naci Anıl Kilci, "Biz termik ve nükleer santrallere karşıyız. Enerji Bakanımız bizi ziyaret ettiğinde kendisiyle bu konuyu konuşmuştuk. Biz elimizden geldiği kadar bunlara 'hayır' diyoruz. Bu kapsamda 1 milyon imza kampanyası çerçevesinde imza topluyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu'nun "Gaza gelmeyin" sözleriyle ilgili olarak ise Kilci, "Biz geleceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

(CİHAN) 

 



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,004 µs