En Sıcak Konular

'Baykal, herhangi bir komutanın istifasını isteyemez'

13 Ocak 2010 13:26 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Brezilya ordusunu örnek göstererek Seferberlik Tetkik Kumu'ndaki soruşturmanın durdurulması için Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un istifasını isteyen Deniz Baykal ile ters düştü...

Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal, herhangi bir komutanın istifasını isteyemez. Hiç kimse suç ve suçlunun arkasına saklanmamalı, bunu desteklememeli. Kim olursa olsun görmemezlikten gelinmemeli." dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine yönelik sözlerine, düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın "O benim dengim değil" yönündeki sözlerine, "Madem ki ben sizin denginiz değilim, o halde bana niçin soru sorup yanıt bekliyorsunuz? Soru sorarken denginiz oluyorum da uygarca, karşılıklı konuşmaya sıra gelince mi denginiz olmuyorum? Acaba benimle uygarca tartışmaktan kaçınma nedeni, kendisinin mi yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK'sının mı kararıydı?" şeklinde cevap verdi.

Siyasal yaşamında en ürktüğü kişilerin, ikiyüzlü politika izlemeyi ilke edinenler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu kişilerin söylemleriyle eylemlerinin taban tabana zıt olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu kişilerle tartışmanın zorluğunu biliyorum, bunun bilincindeyim. Ama birilerinin bu insanların maskesini indirip, gerçek yüzlerini teşhir etmesi gerekiyor. Sayın Bülent Arınç da söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan politikacıların başında gelmektedir."

Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu, Arınç'a yönelik suikast iddialarının ABD üzerinden yapıldığı şeklindeki iddialara, "İhbarın ABD üzerinden yapıldığı benim iddiam değil. Ankara 12. Ağır Ceza Hakimliği'nin kararında bir avukatın iddiasını 1230606'dir. Bu numara ABD üzerinden yapılan iddiayı kanıtlamaktır. ABD'den yapılan ihbarda araç plakaları bile verilmiştir. Bunun araştırılması gerektiğini söyledim." cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, Arınç'ın denginin kim olduğu sorusu üzerine ise, "Arınç'ın dengi Zahit Akman'dır. Sözünü geçiremediği, önünde eğilip büküldüğü, arkasında Başbakan'ın beklediği Sayın Akman, bence Arınç'ın dengi olabilir. İkisi birbirine çok yakışırlar." ifadesini kullandı.

BREZİLYA ORDUSUNU ÖRNEĞİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP lideri Baykal'ın Brezilya ordusunu örnek göstererek Seferberlik Tetkik Kumu'ndaki soruşturmanın durdurulması için Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un istifasını istemesinin sorulması üzerine şu cevabı verdi: "Öncelikle Sayın Baykal'ın herhangi bir komutanın istifasını istemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Ama dikkat çekmek istediği gibi şudur. Siz eğer ordunun yatak odasına giriyorsanız, orada çok önemli bilgi ve belgeler üzerinde günlerce süren araştırma ve inceleme sürüyorsanız, şunun çok net olarak ortaya konması gerekiyordu. Bir yerde suç ve suçlu varsa, öncelikle bunun üzerine ordunun gitmesi gerekirdi. Hiç kimse suç ve suçlunun arkasına saklanmamalı, bunu desteklememeli. Kim olursa olsun görmemezlikten gelinemez. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise bunun gereği önce eğer bir suç varsa önce askerler tarafından yapılmalı. Yoksa da açıkça ortaya çıkıp 'yoktur' demesi lazım."

cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs