En Sıcak Konular

Aspendos'ta Mustafa Erdoğan alarmı

0 0 0000 00:00 tsi
Aspendos'ta Mustafa Erdoğan alarmı Aspendos akustiği nedeniyle yaz ayları boyunca birçok konsere sahne oluyor. Ancak aşırı gürültü nedeniyle antik tiyatro yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Cem Oğuz'a göre Anadolu Ateşi yıkımı hızlandıracak.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun konserler nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşadığını, yüksek ses ve titreşim yaratan konserlerin tiyatroda deprem etkisi yarattığını kaydetti.
 
Tiyatronun sahne kısmında çatlaklar oluştuğunu ifade eden Oğuz, yüksek ses ve artçı depremler gibi titreşimler nedeniyle çatlakların daha da büyüyeceğini
söyledi.
    
"Raporla belgelendi"

    
Cem Oğuz, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türer'in, TÜBİTAK'ın desteği ile Aspendos'ta gürültü araştırması yaptığını belirtti.
 
Oğuz, "Burada 80 desibele kadar yapılan sesin normal olduğunu ancak Aspendos'un sahne kısmında bazı çatlaklar oluştuğunu belirledi. Aspendos'un sahne arkası ciddi tehlike altında. Türer, gürültülü konserlerde sesin yüksekliğinin 115 desibeli aştığını ve bunun deprem etkisi yaptığını söyledi. Bütün bu verilerini rapor haline getirdi. Aspendos'ta konserlerin yapılmamasını istedi'' dedi.
 
Kullanım hakkı Mustafa Erdoğan'da
    
Aspendos'un kullanım hakkını Mustafa Erdoğan'ın aldığını hatırlatan Oğuz, Erdoğan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi'nin bu yaz 80'den fazla
gösteri yapacağını vurguladı.
 
Oğuz, ''Anadolu Ateşi'nin bu yaz yapacağı 80'den fazla gösteri bu çatlakların daha da büyümesine neden olacak. Ayrıca yazın Aspendos'ta Opera ve Bale Festivali de düzenlenecek. Mustafa Erdoğan para kazabilmek için burayı konserlere verebilecek. Aspendos bu kadar gürültüyü kaldıramaz. Aspendos Antik Tiyatrosu kesinlikle konserlere verilmemeli'' dedi.
 
Aspendos'ta gürültülü etkinliklere kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Oğuz, "Aspendos, gürültülü olmayan etkinliklerde kullanılmalı. Akustiği olan Aspendos bu kadar hor kullanılmamalı'' diye konuştu.

CNNTurk



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs