En Sıcak Konular

BDP'den açılım açıklaması

13 Ocak 2010 12:20 tsi
BDP'den açılım açıklaması Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Demir Çelik, tek çözüm gücünün kendileri olduğunu göstermek istediklerini söyledi. Çelik, demokratik açılımı önemsemeyi, desteklemeyi tarihi bir görev olarak gördüklerini kaydetti.

BDP'nin 'Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım' konulu toplantısı, Kızılay Mola Otel'de devam ediyor. Toplantıya BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da katılıyor.

Toplantıda, 1 Şubat 2010 tarihinde yapılacak olan 1. Olağanüstü Kongre öncesinde sivil toplum örgütleri ile fikir alış verişinde bulunma, bilgilendirme toplantısı yapılıyor.

Basına kapalı yapılan toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Genel Başkan Demir Çelik, "Nasıl bir parti, nasıl bir siyasal süreç?" sorularına cevap aradıklarını söyledi. Düşünce alış verişinde bulunduklarını ve bu düşüncelerin ortaklaşmasını istediklerini anlatan Çelik, Türkiye'nin önemli bir tarihi eşikten geçtiğini vurguladı.

Bu süreçte kendilerini önemseyen siyasal bir parti olarak tanımladıklarını anlatan Çelik, demokratik açılımı önemsemeyi, desteklemeyi tarihi bir görev olarak gördüklerini ifade etti. Olağanüstü kongrede tek çözüm gücünün kendilerinde olduğunu göstermek ve ortaya çıkacak enerjiyi toplumla buluşturmak istediklerini dile getiren Çelik, 60-100 bin Kürdün fiziki olarak ortadan kaldırılmasını, dağa gönderilmesini, cezaevinde tutulmasını görülmeye değer bulduklarını söyledi. (CİHAN) 



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs