En Sıcak Konular

Netanyahu'ya ''Ayalon'u alçaltın'' teklifi

13 Ocak 2010 11:20 tsi
Büyükelçimize karşı aşağılayıcı davranışta bulunan İsrail'li bakan yardımcısı Ayalon'un partisinden bazı isimler bu olayın politik kariyerini bitireceğini söylerken ayıbı temizleme adına İşçi Partisi üyesinden ilginç bir teklif geldi.

Jerusalem Post gazetesi, Türkiye'nin Telaviv Büyükelçisine karşı aşağılayıcı davranışta bulunan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, partisinden de sert eleştirilerle karşı karşıya olduğunu kaydederek, bazı partililerin "Ayalon'un politik kariyerinin bittiğini" söylediğini yazdı.

Ayalon'un üyesi olduğu İsrail Beiteinu Partisinin bir yetkilisi, gazeteye,  İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın hakkındaki yolsuzluk iddiaları konusunda suçlu bulunması halinde, Lieberman'ın yerine dışişleri bakanı olma şansını tamamen yitirdiğini söyledi. İsrail başsavcısının, emekli olcağı 31 Ocak gününe kadar Lieberman hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor.

DESTEK DE VAR ELEŞTİRİ DE

Ayalon hakkında, "politik olarak kendini bitirdi" diye konuşan parti yetkilisi, "Çünkü bu davranışı, diplomat olarak şöhretini bitirdi. Silinemeyecek bir leke bu. Lieberman'ı da yaraladı ama en çok da kendini. Bu kendisini tamamen bitirir mi söylemek için erken ama bu onu açık halef görüntüsünü sildi." dedi. İsrail Beiteinu partisinin önde gelen iki bakanı Bayındırlık Bakanı Uzi Landau ve Turizm Bakanı Stas Meseznikov konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, İsrail Meclisi Knesset Hukuk Komitesi başkanı David Rotem, Ayalon'u destekledi. Jerusalem Post gazetesine, "Ayalon'u eleştirenlerin politik kariyerinden şüphe ederim, Ayalon'unkinden değil" diye açıklamada bulunan Rotem, "Ayalon, İsrailin ve Yahudiliğin gururunu korudu" şeklinde konuştu.

Öte yandan Hindistan'da resmi bir ziyarette bulunan İsrail Sanayi, Çalışma ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, ise, İsrail Radyosuna, İslam Dünyası ile yeterince sorunları olduğunu ifade ederek, buna bir de 72 milyon Müslümana sahip bir ülkeyle kavgayı eklenmek istenmesini eleştirdi. "Türklerle Kasım ayında buluştuğumda onlara ne söylenmesi gerekiyorsa özel iletişimle söyleyelim. Bu, yol değil. Bu, bütün İslam dünyasını bize karşı çıkarma yoludur. Kim bütün İslam dünyasını bize karşı çıkarmak isterse ona iyi şanslar, dedim." açıklamasında bulundu.

"ÇAĞIR VE ALÇAK KOLTUĞA OTURT"

Kadima partisi üyesi eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Majallie Whbee ise, "Diplomat Ayalon, en kısa sürede politikacı Ayalon'un yaptığı hasarı tamir etmeli, elçiden özür dilemeli ve ülke gündemini parti gündeminin önüne koymalı" şeklinde tepki gösterdi. Ayalon'a en ilginç tepki ise İşçi Partili Daniel Ben-Simon'dan geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya çağrıda bulunan Ben Simon, "Ayalon'u derhal makamına çağır ve düşük bir koltuğa oturt ki İsrail diplomasisinin düştüğü seviyeyi görebilsin" dedi. Ben Simon, Netanyahu'nun, İsrail'İn uluslararası imajına daha fazla zarar vermeden dışişleri bakanı Lieberman'ı da görevinden alması gerektiğini savundu. Ayalon'a yakın kaynaklar ise, kendisine gelen övgü, takdir ve teşekkür mesajlarının, eleştiri mesajlarının sekiz katı olduğunu söylediler.   

Haber 7

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs