Lieberman'ı destekliyor' | " /> Lieberman'ı destekliyor' | "/>

En Sıcak Konular

'Netanyahu, Lieberman'ı destekliyor'

13 Ocak 2010 11:03 tsi
'Netanyahu, Lieberman'ı destekliyor' İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "Türkiye'ye yönelik politikalarında Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a desteğini dile getirdiğini" yazdı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a, Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon tarafından, Knesset'teki ziyareti sırasında hazırlanan, büyükelçinin konuşulanlardan haberi olmaksızın Ayalon'un İsrail basınına İbranice söyledikleriyle ortaya çıkan mizansenin, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile ortaklaşa hazırlandığı belirtilmişti.

Haaretz ve Yedioth Ahranot gazeteleri, Netanyahu'nun, Türkiye'ye karşı uygulamalarında Lieberman'a desteğini belirttiğini yazdı.

Haaretz gazetesi, Başbakanlık kaynaklarının, Büyükelçinin Danny Ayalon tarafından davet edilerek kınanması kararının Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'la ortaklaşa alındığını, ancak Netanyahu'nun bunu uygulama biçiminden haberi olmadığını bildirdi. Başbakanlık kaynakları, "Ancak olay anında, Başbakan Dışişleri Bakanına tüm desteğini verdi" diye konuştu.

Netanyahu'nun kapalı kapılar ardındaki değerlendirmesinde de İsrail-Türkiye arasındaki ilişkilerdeki kötüye gidişten dolayı endişesini dile getirdiği ve "son iki yıl boyunca, Türkiye'nin Avrupa'dan ve ABD'den uzaklaşarak, Suriye ve İran'a doğru sistematik bir şekilde kaydığını" söylediği de ifade edildi.

Yedioth Ahranot'ta da benzer görüşlere yer verildi. Netanyahu'nun yine kapalı kapılar ardında, "Türkiye'nin İran'a doğru yakınlaştığını ve bunu sıkıntı verici bulduğunu" söylediği belirtildi. Yardımcıları, Netanyahu'nun bu sürecin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir yıl önce düzenlediği 3 hafta süreli "Dökme Kurşun" operasyonundan da önce başladığını söylediğini aktarıp, Avrupa Birliği'ne henüz kabul edilmemesi nedeniyle Ankara'nın İslam ülkeleriyle bağlarını derinleştirdiğini söyledi.

İsrail Başbakanı'nın, "Ortadoğu'da Arap olmayan 3 güçlü ülke bulunduğunu" söylediği, bu ülkelerden İsrail'in köklerinin daima batıda olduğuna işaret ettiği, diğer ülke İran'ın bir zamanlar Batılı olup halen radikal İslamın lideri konumunda bulunduğunu, üçüncü ülke olarak saydığı Türkiye'nin yine Batıya yakınken, son yıllarda yönünü İran'a doğru çevirdiğini ve bu sistematik doğuya kayışın kendilerini endişelendirdiğini ifade ettiği de belirtildi.

Kudüs'teki yetkililer de gazeteye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dökme Kurşun" operasyonu nedeniyle İsrail'e karşı tavır değişikliğine gittiğini, bu sürecin Davos'ta, Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le olan toplantıyı terk ettiğinde başladığını söyleyerek, "Dolayısıyla Kudüs'te olup bitenler, Ankara'da olanlardan daha önemsizdir" diye konuştu.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs