Yahşi Güneydoğu! | " /> Yahşi Güneydoğu! | "/>

En Sıcak Konular

Yahşi Güneydoğu!

13 Ocak 2010 10:33 tsi
Yahşi Güneydoğu! Mitchell: Türkiye'de petrol olduğuna inanıyorum

Türkiye'de petrolün daha derinde aranması gerektiğini bildiren Malone Mitchell, "Türkiye'de petrol olduğuna inanmasam, 200 milyon dolarımı harcar mıyım?" dedi.

Uzun yıllardır tartışılan "Türkiye'de Petrol var mı?" sorusuna Amerikalı bir petrol devinden cevap geldi. Petrol Platformu (PETFORM) Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Petrol Potansiyeli Paneli" katılmak için özel jeti ile Türkiye'ye gelen Amerikalı petrol devi TransAtlantic'in sahibi Malone Mitchell, Türkiye yatırımlarıyla ilgili Sabah Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yüksek petrol rezervinin varlığına inandığını belirten Michell "Türkiye'nin yapısına, komşularına baktığımda yüksek petrol rezervi görüyorum. Sadece şu söyleyebilirim ki şu ana kadar yanlış metod izlenmiş. Türkiye Ortadoğu gibi değerlendirilmiş. Ortadoğu petrol arama modeliyle, Türkiye'deki petrol potansiyeline bardağın boş tarafından bakılıyor. Ben Türkiye'deki bardağın dolu tarafını görüyorum" dedi.

'İNANMASAM YATIRMAM'
Türkiye'de şu ana kadar petrol arama faaliyetlerine 200 milyon dolar harcadığını anlatan Mitchell "Türkiye'de daha da çok yatırım yapacağım. 2011, 2012, 2013 planlarım hazır. İnanmadığım şeye niye paramı harcayayım" diyor. Türkiye'de önemli bir enerji piyasası olduğunu anlatan Mitchell "Bu beni daha da heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Mitchell, şunları söyledi : "Ortadoğu'daki Petrol geniş havzada. Örneğin Suudi Arabistan'da 2 kilometrekarelik alanda bir petrol kuyusu açarsınız 3 bin varil petrol üretirsiniz. Çünkü Suudi Arabistan'da petrol geniş havzada ve akışkandır. Ancak bizim Kuzey Amerika petrolümüz akışkan değil dar alanlı. Çok kuyudan az üretim yaparsınız. Yani 2 kilometrekarelik alana 10 kuyu açarak toplamda yine 3 bin varil üretirsiniz. Bu yönüyle Türkiye yapısı Kuzey Amerika'ya çok benziyor. Bugüne kadar da Türkiye'de bu yanlış yapıldı."

'SABIR VE İNATLA PETROL ARAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol ve doğalgaz aramaları konusunda, "Sabırla ve inatla petrol ve doğalgaz aramalarımızı hem özel sektör hem de kamu olarak devam ettireceğiz" dedi. Yıldız, son 7 yılda açılan toplam 604 kuyunun 142'sinin petrollü, 194'ünün doğalgazlı ve 247'sinin ise kuru olarak tamamlandığını dile getirdi.

Milliyet



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs