çarpıcı detay | " /> çarpıcı detay | "/>

En Sıcak Konular

Reşadiye saldırısı ile ilgili çarpıcı detay

13 Ocak 2010 10:12 tsi
Reşadiye saldırısı ile ilgili çarpıcı detay
Reşadiye'de yedi eri şehit eden 10 PKK'lı saldırıdan önce iki ay bir sığınakta saldırı emrini beklemiş. PKK'lılar deşifre olmamak için hiç telsiz kullanmamış.

Yedi erin şehit edildiği Reşadiye katliamını gerçekleştiren PKK'lıların, saldırı öncesinde iki ay telsiz ve telefon görüşmesi yapmadan bir sığınakta saklandığı ortaya çıktı.

Bölgede görev yapan bazı üst düzey askeri kaynaklar Tunceli'den yola çıkan yirmi PKK'lının haziran ayında, 10'ar kişilik iki grup halinde Tokat'a geçtiği bilgisini verdi.

Edinilen bilgiye göre, daha önce birkaç kez bölgeye gitmiş olan 'Mahir Başkale' ile yardımcısı 'Şehmuz' kod adlı PKK'lılar Tunceli'den yola çıkan 10'ar kişilik iki gruba liderlik yaptı.

5 ay bölgede kaldı

Ekim ayına kadar bölgede kalan 'Mahir Başkale', 10'ar kişilik iki gruptan birini de alarak Tunceli'ye döndü. 'Şehmuz' kod adlı PKK'lı ise grubuyla bölgede kaldı. PKK'lıların, Tunceli bölgesini iyi bilen TİKKO militanları eşliğinde önce Munzur Dağı'nı, ardından da Erzincan'ın kırsal kesimini aşarak Karadeniz bölgesine geçtiği öğrenildi.

'Geri döndük' mesajı Grubuyla birlikte Tunceli'ye dönen 'Mahir Başkale' telsizle Kandil Dağı'ndaki PKK yöneticileri ile Tunceli bölge sorumlusu 'Bawer' kod adlı Süleyman Şahin'e Tokat'a giden grubun tamamen Tunceli'ye döndüğünü bildirdi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 10 kişilik grubuyla Tunceli'ye dönen 'Mahir Başkale' Tokat'ta bıraktığı gruba da deşifre olmamaları için telsiz-telefon görüşmelerini yasakladı. 'Mahir Başkale' ve grubunun telsiz konuşmalarını izlediği için PKK'lıların bölgeden ayrıldığını sanan güvenlik güçleri, Karadeniz ve Tunceli bölgelerinde görev yapan askeri birimlere grubun Tunceli'ye döndüğünü rapor etti. Bu arada 'Mahir Başkale' daha sonra, bir grubun Tokat çevresinde gizlendiği ve eyleme hazır olduğu bilgisini şifreli mesajla Kandil'e bildirdi.

Tunceli'de alarm

Bunun üzerine Kandil'deki yöneticilerden şifreli ve 'acil' koduyla Tunceli ve Diyarbakır'daki iki gruba eylem yapılması talimatı geldi. Telsizden bu talimatı duyan Tokat'ta saklanan 10 kişilik grup, eylem hazırlığı yapmaya başladı. Kandil'den gelen şifreli talimatların büyük bölümü güvenlik güçleri tarafından çözülünce, özellikle Tunceli bölgesinde PKK'lıların saldırı yapabileceği olasılığı üzerine karakollar güçlendirildi, önlemler en üst seviyeye çıkarırken, diğer taraftan da Kandil'in, gönderdiği talimatların kalan bölümü çözümlenmeye çalışıldı. Ancak, talimatın tam olarak ne olduğu anlaşılamadan Reşadiye'de saldın gerçekleşti.

Askeri kaynakların verdiği bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı grup, eylemden sonra Tunceli ve Kandil'deki üst düzey yöneticilerle sadece iki kez görüştü.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların süren operasyonlar ve mevsim şartları nedeniyle hâlâ Tokat bölgesinde gizlendiği sanılıyor.

taraf



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs