En Sıcak Konular

Sarıgül'ün kadrosundaki isimler

13 Ocak 2010 08:35 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğünde partileşme çalışmalarını sürdüren Türkiye Değişim Hareketi (TDH), hafta sonu İzmir'de kadrosunun bir bölümünü açıklayacak.

17 Ocak'ta "İzmir Buluşması" adı altında yapılacak mitingde Sarıgül ile birlikte çok sayıda isim kürsüdeki yerini alacak. TDH'de eski siyasetçilerin yanı sıra toplumda iyi tanınan isimler de yer alıyor.

Yeni partinin kurucuları arasında yer alan eski siyasetçilerin çoğu CHP kökenli. Eski genel başkanlardan Hikmet Çetin'in dışında, Mehmet Moğultay, Bülent Tanla, Hasan Aydın, İsmail Değerli, Muharrem Toprak, Onur Kumbaracıbaşı, bu isimlerden bazıları. Bülent Ecevit'ten sonra DSP'nin başına geçen Zeki Sezer, ANAP'lı Yüksel Yalova gibi eski siyasetçilerin yanı sıra Necmettin Erbakan'ın yeğeni eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Tezcan Yaramancı gibi yeni isimler de TDH ile siyaset sahnesindeki yerini alıyor.

TDH Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan, kadroyu 'heyecanlı, projeksiyonu olan' insanlardan oluşturduklarını söyledi. Türkiye'ye mal olan bir hareket olacaklarını iddia eden Aslan, "DP'nin 1960'lı yıllardaki kadrosunu, ANAP'ın 1980'deki kadrosunu, AK Parti'nin 2002 yılındaki kadrosunu düşünün. Biz de böyle bir kadro hazırlıyoruz." dedi. Bu partilerin kurulduktan sonraki 6 ay ya da bir yıl içinde iktidara geldiğine dikkat çeken Aslan, TDH'nin de böyle bir değişimi gerçekleştireceğini öne sürdü. Hem merkez sol hem de merkez sağı bir çatı altında toplayacaklarını belirten Aslan, "Partimizde başı açık olana da kapalı olana da yer var. Bu partinin hedefi Türkiye partisi olmak ve iktidar olmak. Biz bir kesimin arka bahçesi olmayız." diye konuştu. 

samanyoluhaber



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs