En Sıcak Konular

'Yarın gelecekler ne yapacaksın?'

13 Ocak 2010 08:26 tsi
'Yarın gelecekler ne yapacaksın?' 
DHPK/C'lilerin eylemini bahane ederek Edirne'yi karıştıran provokatörler, olaylardan önce özellikle milli hassasiyeti yüksek esnaf üzerinde çalışmış.

Aslen Rizeli olan Ahmet K., İstanbul'dan gelen grubun Edirne'ye girmek istediği 27 Aralık'tan önce kışkırtmalara maruz kalan onlarca esnaftan biri. Olaydan bir gün önce siyah bereli ve montlu birinin akşam saatlerinde dükkânına geldiğini belirteren Ahmet K., söz konusu şahsın "Yarın gelecekler. Ne yapacaksın, bekleyecek misin böyle ellerin kolların bağlı' dediğini anlatıyor. Kendisinin ise "Bu devletin askeri, polisi var. Bu konular onların işi." cevabını verdiğini kaydediyor. Bu karşılık üzerine tanımadığı kişinin, "Hazırlıklı geliyorlar, sen önlemini almayacak mısın? Talan edecekler dükkânı, mahvedecekler her yeri." ifadelerini kullandığını vurguluyor.

Ahmet K., 'Kesinlikle Edirneli değildi' dediği şahsı olaydan sonra bir daha görmediğine dikkat çekiyor. Ardından kendisini tahrik etmeye çalışan kişiyi şöyle tarif ediyor: "Garip bir tipti. Dükkâna her geldiğinde üzerinde siyah montu ve beresi vardı."

Konuşmalara şahit olan Trakya Üniversitesi öğrencisi Halil A. da şunları aktarıyor: "Hararetli hararetli konuşuyordu, yanakları çökük, uzun suratlı biriydi. Ahmet Bey'e, sürekli 'İstanbul'dan gelecek grup için ne önlem aldığını' soruyordu. Ahmet Bey onu ciddiye almamaya çalışıyordu ama o, inatla gelecek grup için bir önlem alması gerektiğini anlatıyordu. En sonunda Ahmet Bey'in onu önemsemediğini görünce 'Siz bu kafayla giderseniz hiçbir yere varamazsınız' dedi ve dükkândan çıktı gitti." Gençlik döneminde Ülkü Ocakları'nda aktif olarak görev alan Ahmet K., 25 yıldır Edirne'de ikamet ettiğini söylüyor. Evlenip çoluk çocuğa karışınca sadece evine ekmek götürmenin derdine düştüğünü belirten Ahmet K., "Hayatta artık tek gayem, aileme helal lokma götürebilmek." diyor.

Edirne Valisi uyardı: Gerginlik şehrin imajına zarar veriyor

Edirne Valisi Mustafa Büyük, örgüt propagandası yapan DHKP/C'lilerin tutuklanmasıyla başlayan gerginliğin şehrin imajına zarar verdiğini söyledi. Olaylar sonrası geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Vali Büyük, üzücü hadiselerin tekrarlanmaması için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yapması konusunda mutabakat sağlandığını kaydetti. Vali Büyük, suça ve suçluya müsaade etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, şu uyarıyı yaptı: "Hem yasadışı gösteri yapanlarla ilgili hem de bunlara müdahale eden kişilerle ilgili gerekli işlemler yapıldı. İlkel bir düşünceyle suça, suçluya doğrudan halkın müdahalesini hoş görmemiz mümkün değildir. Anayasal haklar ve insan hakları çerçevesinde insanlar sonuna kadar haklarını kullanacaktır. Edirne'de bundan sonra da hukuk çerçevesi içerisinde basın açıklamaları yapılacaktır. Anayasal hakların kullanılması konusunda vatandaşlarımız da hoşgörülü olmalıdır. Eğer yasadışı bir konu varsa yargı gerekli incelemeyi ve işlemi yapacaktır. Huzur bozucu her hareket Edirne'ye zarar verir.''

Vali Mustafa Büyük, şehirde son günlerde yaşanan olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, kentin huzurunu ve güvenliğini sağlama noktasında herkesin işbirliği içerisinde çalışacağını bildirdi. Olayların başlangıcından beri sivil toplum örgütleri ve yetkililerle defalarca görüştüklerini anlatan Büyük, "Bu olayların başladığı günden beri, gece yarılarına kadar bu konuda sorumlu arkadaşlarımızla yoğun şekilde konuştuk. Her olayın detayını takip ettik. Her bilgi değerlendirildi. Her şeye rağmen 'hiçbir şey olmadı' demiyorum ama olayları önleme konusunda herkes iyi niyetle çalıştı.'' diye konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Bülent Alamut da son günlerde yaşanan olayların şehre zarar verdiğini vurguladı. Esnafın yaşanan olaylardan son derece rahatsız olduğunu ifade eden Alamut, DHKP-C üyesi grubun son bir ay içinde Edirne üzerinde oyun oynamak istediğini anlattı.

zaman



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs