savaş planı! | " /> savaş planı! | "/>

En Sıcak Konular

Yunanistan'ın Türkiye ile savaş planı!

13 Ocak 2010 08:21 tsi
Yunanistan'ın Türkiye ile savaş planı! 

Biz Ankara'da kozmik arama, erken seçim tartışmaları ve İsrail'le yaşanan yeni krizle uğraşırken Yunanistan'da ilginç bir haber çıktı. Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

İsrail'in geçtiğimiz yılın başından bu yana sürdürdüğü Gazze operasyonları sebebiyle Türk-İsrail ilişkileri zaten limoniydi.

Özellikle Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' çıkışı nedeniyle geri dönülmez bir hal aldı.

Dün yaşananlar ise Türkiye-İsrail ilişkilerini yeni bir aşamaya getirdi. İsrail en basit tabirle 'diplomatik ayıp' olarak kabul edilebilecek bir nezaketsizlik yaptı. Görünen o ki İsrailliler çok ince planlanmış bir 'pusu' kurmuş. Çünkü diplomaside en küçük jestlerin bile büyük anlamları vardır. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Oğuz Çelikkol'u bir dizi hakkındaki tepkisini dile getirmek için çağırıyor. Buraya kadar normal. Fakat sonrası kabul edilebilir değil. Ayalon, Çelikkol'un elini sıkmıyor, daha alçak bir kanepeye oturtuyor, masaya da Türk bayrağı koymuyor, İbranice konuşuyor ve üstüne 'belki mesajımızı anlamazsınız' deyip 'bizim altımızda oturduğunun görülmesini istiyoruz' diyor.

Her şekliyle skandal bir hareket. Hatta İsrail basını bile 'çocukça' buldu bu tavrı. Türkiye en üst seviyeden tepki verdi, Dışişleri özür beklediğini açıkladı. Hatta dün Çelikkol'un geri çekilmesi bile tartışıldı. Fakat İsrail pek oralı değil. Ankara'daki hava bu restleşmeden 'İsrail kaybeder' yönünde. İsrail'in hem ekonomik hem de siyasi nedenlerle Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olduğu tezinden hareket eden Ankara, İsrail'den gelecek söyleme göre tepkisini artırabilir. Bu durumda önümüzdeki günlerde daha da tırmanacak bir kriz var demektir.

Türkiye ile savaşa mı girsek!

Biz Ankara'da kozmik arama, erken seçim tartışmaları ve İsrail'le yaşanan yeni krizle uğraşırken Yunanistan'da ilginç bir haber çıktı. Komşunun önemli gazeteleri '3 Temmuz 1997'de meydana gelen Kırıkkale MKE fabrikasındaki patlamaların ardında Yunanistan'ın olduğunu' iddia ediyordu.

Savunma Bakanlığı iddiaları yalanladı ama polemik bitecek gibi değil. Peki aradan 13 yıla yakın süre geçmişken ne oldu da Yunanistan'da bu tür haberler çıktı? 'Orada ne oluyor?' diye bakıp, biraz sağı solu kurcaladığınızda karşınıza akıllara durgunluk verecek bir senaryo çıkıyor. Meğerse ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan'da 'nasıl olur da gündemi değiştirir, eleştirileri bertaraf ederiz' diye düşünen bazı üst düzey bürokratlar çareyi 'Türkiye ile 'kontrollü gerilim' çıkarmakta bulmuşlar.

'Hadi canım' demeyin çünkü bir sıkıntıdan, sıkışmışlıktan kurtulmak, iç kamuoyunu susturmak ve sorgulamalardan yırtmanın en güzel yolu bir dış tehdit bulmaktır. Böylelikle millet bir bütün olur, muhalifler susturulur, eski defterler karıştırılmaz.

Üstelik böyle bir projeye Türkiye tarafından da destek çıkar. Çıkacak kontrollü bir gerginlik iç kamuoyundaki yıpranmış imajı toparlar, eleştiri ve soruları etkisiz kılar. Cunta oluşumları, sağdan soldan çıkan silahlar ve birtakım eylem planları sebebiyle asker hakkındaki 'manalı bakışlar' da bir kenara bırakılır.

Uçuk geliyor ama Kardak benzeri bir kriz ya da havada yaşanacak 'ölümlü bir it dalaşı' ve çıkacak kontrollü gerilim Ege'nin iki tarafında çok iş görür. Siz yine de bu teoriyi yabana atmayın.

 



Bu haber 1,173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,399 µs