En Sıcak Konular

Öymen'den İsrail'e özür tepkisi

12 Ocak 2010 14:35 tsi
Öymen'den İsrail'e özür tepkisi Türkiye"nin İsrail Büyükelçisinin uğradığı “alçak” muameleye tepkiler artıyor. Tepkilerin en ağırı Onur Öymen'den geldi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a uyguladığı muameleye tepkiler büyüyor. CHP’nin diplomat kökenli Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “İsrail Türkiye’den özür dilemek zorunda” dedi.

CHP’li Öymen İNTERNETHABER’e konuştu. İsrail’in uygulamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Öymen, “Büyükelçiler devletleri teslim eder. Ona yapılan muamele ülkeye yapılan muameledir. Hiçbiri kabul edilemez. Türkiye’den özür dilenmelidir. Bu olana kadar da bazı girişimler olabilir. Nota verilebilir. Büyükelçi bir süreliğine geri çağrılabilir. Ama özür dilenmek zorunda.”

BAŞBAKAN DA İSRAİL DE YANLIŞ YAPIYOR

Öymen, İsrail’in skandal yaratan uygulamasıyla ilgili hükümete de yüklendi. Diplomasinin bir dili olduğunu, en sert eleştirilerin dahi belli nezaket kuralları içinde ifade edilebileceğini söyleyen Öymen şöyle devam etti:

“Başbakan Erdoğan’ın Davos Zirvesi’ndeki sözleri de doğru değildi. İsrail Dışişleri Bakanının yaptığı da doğru değil. Diplomasinin kuralları ve dili vardır. En ağır eleştiriler bile nezaket kuralları içinde yapılır. Diplomasi dili bunun için vardır. İsrail’in de bu dilden haberdar olmadığı ortaya çıktı. Hakaret içeren bir davranış."

SIFIRA SIFIR ELDE VAR SIFIR

İsrail’le gerilen ilişkiler Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dış politikada “sıfır sorun” politikasının da eleştirilmesine neden oldu. Öymen, Davutoğlu’nun “Sıfır ihtilaf” sözlerine, ironik bir dille, “Gördüğümüz sıfıra sıfır elde var sıfır” karşılığı verdi.

internet haber



Bu haber 966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs