En Sıcak Konular

Rusya'dan doğalgazda 'al ya da öteleme miktarı'nın ertelenmesini talep edeceğiz

11 Ocak 2010 22:33 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da alınan doğalgazın fiyatının yüksek olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmede önemli yaklaşımlar elde edileceğini söyledi.

Bakan Yıldız, "Rusya ile yapacağımız görüşme sırasında doğalgazda "Al ya da öteleme miktarının" ertelenmesini talep edeceğiz." dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, Sheraton Oteli'nde düzenlenen "Türkiye'nin Petrol Potansiyeli ve Arama Üretim Sektöründe Yeni Yatırım İmkanları" konulu panele katıldı. Panelin kapanışında bir konuşma yapan Bakan Yıldız, yerli kaynakların ülkenin faydasına kullanılması için çalıştıklarını belirtti. Yerli kaynakların doğru kullanılması gerektiğini hatırlatan Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın büyütülmesi ve yeni Petrol Yasası üzerinde durduklarını kaydeti.

Programdan ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Rus yetkililerle önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmede Rusya'dan alınan doğalgazın fiyatının yüksek olduğunu hatırlatacaklarını belirterek, bu konuda önemli yaklaşımlar elde edeceklerini bildirdi. Rusya Federasyonu ile doğalgaz boru nattı, nükleer enerji projeleri gibi stratejik işbirliği içerisinde olacaklarını aktaran Bakan Yıldız, "Rusya ile yapacağımız görüşme sırasında doğalgazda "Al ya da öteleme miktarının" ertelenmesini talep edeceğiz." dedi.

İster özel sektörün ister kamu sektörünün Türkmenistan doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gönderilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldız, bu çalışmanın gercekleşmesi halinde önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Yıldız, Türkiye'ye gelen doğalgazın az veya fazla olmasının çeşitli zararları beraberinde getireceğini, doğalgazın Türkiye'ye gelme miktarının Putin ile yapacakları görüşme sonucu netleşeceğini kaydetti.

Bakan Yıldız'a panele katılımından dolayı bir plaket verildi.

Cihan



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs