En Sıcak Konular

'Boşuna zaman harcamadık'

11 Ocak 2010 20:37 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bugünkü yoğunlaştırılmış görüşmelerde, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' başlığına yoğunlaştıklarını ve Rum tarafının bu konudaki bazı görüşlerini kendileriyle paylaştığını belirterek, ''Boşuna zaman harcamadık'' de

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde Lefkoşa ara bölgedeki görüşmesinin ardından makamında yaptığı açıklamada, ayrıntı vermeden ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' başlığı üzerinde değerlendirmeler yaptıklarını söyledi ve ''Aslında sizlere söyleyecek çok fazla bir şeyim yok. Tüm gün boyunca bu değerlendirmeyi sürdürdük'' dedi.

Aynı konunun görüşülmesine yarın ve çarşamba günü de devam edileceğini kaydeden Talat, ''Umuyoruz ki yarın ve öbür güne daha somut bir noktaya gelmiş oluruz'' diye konuştu.

''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' üzerindeki farklılıklar üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını, değerlendirmeler yaptıklarını ve tartıştıklarını anlatan Talat, ''Rum tarafının görüşmede bir belge sunduğu'' yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine, Rum tarafının ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' konusundaki bazı görüşlerini kendileri ile paylaştığını bildirdi.

Rum tarafının yazılı olarak henüz bir şey sunmadığını ifade eden Talat ''Yönetim ve Güç Paylaşımı konusunda derinlemesine bir değerlendirme, bir tartışma yaptık. Tüm günü buna harcadık, boşuna zaman harcamadık'' dedi.

Talat, ''Rum tarafının görüşleri Türk tarafının önerilerine yanıt mı teşkil ediyordu?'' sorusuna, ''Şimdi bunları, yarın, öbür günü de görelim sonra konuşalım'' karşılığını verdi.

Rum tarafının, Türk tarafının önerilerini ''kabul edilemez'' bulduğunu açıklaması nedeniyle görüşmelerin gergin havada başladığına dair haberlerin anımsatılması üzerine Talat, gerginlik olmadığını, kendisinin olduğu mekanda böyle bir şey hissetmediğini belirterek, ''Belki öncesinde böyle değerlendirmeler yapılmış olabilir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Talat başka bir soru üzerine, Hristofyas'la baş başa görüşmelerinde çeşitli konuları konuştuklarını ifade ederek, ayrıntı vermedi.

Görüşmede nasıl bir yol izlendiği sorusuna karşılık Talat, Yönetim ve Güç Paylaşımı başlığı altında farklılıkları olan bütün konularda görüştüklerini söyledi.

Rum siyasi parti toplantısında alınan, Türk tarafının önerilerinin ''kabul edilemez'' olduğuna dair dünkü Rum kararını, Hristofyas'dan resmen duyup duymadığı sorusuna ise Talat, ''Her şeyi konuştuk'' karşılığını verdi.

Talat, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun bir Yunan gazetesine verdiği demeçte, ''Anlaşmalı ayrılığın en iyi çözüm olduğu'' yönündeki sözleriyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de bu konuda şu an için değerlendirme yapmak istemediğini, konsantrasyonunu bozmak istemediğini, yarına çok yoğun gündemi olduğunu, onu düşünmek ve görüşmeye yoğunlaşmak istediğini kaydetti.

Talat ve Hristofyas, yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında yarın yeniden bir araya gelerek, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' üzerindeki görüşmeleri tam gün sürdürecek.



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,462 µs