En Sıcak Konular

Gül'den mülki amirlere çağrı

11 Ocak 2010 17:34 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mülki idare amirlerine seslenerek, "Terörle mücadele edildiği bu günlerde, halkı kucaklamak, halka sevgi ve şefkatle bakabilmek yine sizin vasıtanızla olacaktır. Çeşitli yanlışlar, hatalar varsa, bunları kaldıracak yine sizler

Türk İdareciler Derneği'nin 'İdareciler Günü' münasebetiyle Rixos Otel'de düzenlediği programa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, eski ve yeni mülki idare amirleri katıldı.

"HALKI KUCAKLAYIN SEVGİ VE ŞEFKATLE YAKLAŞIN"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mülki idare amirlerinin, devletin en temel taşlarından biri olduğuna dikkat çekerek, devlet çarkının en güzel şekilde işlemesinde sıkıntıların giderilmesinde oynadıkları rolü anlattı. Milletin huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesi, devlet çarkının çalışmasının mülki idare amirleri sayesinde olduğunu belirten Gül, halka liderlik yapan idareciler ne kadar yetenekli olursa o kadar daha başarı olacaklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, idarecilere, "Devlet ve hükümet politikalarını sizler uygulamaya geçiriyorsunuz. Sizlerin başarısı devletin başarısıdır." dedi.

Mülki idare amirlerinin sadece otoritenin temsilcisi olmadığını hatırlatan Gül, "Halkın, devletin kapısı ile tanıştığı ilk konumdasınız. Halka, devletin şefkati, sevgisi ile yaklaşmak sizin başarınız olacaktır." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle belirtmek istiyorum. Terörle mücadele edildiği bir dönemde, halkı kucaklamak, halka sevgi ve şefkatle bakabilmek yine sizin vasıtanızla olacaktır. Çeşitli yanlışlar, hatalar varsa, bunları kaldıracak yine kaymakamlarımızdır, valilerimizdir, mülki erkânımızdır. Çok onurlu, şerefli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Hiç kimse ülkesinde dışlanmışlık hissini yaşamamalı, bağlılık ve aidiyet duyguları sağlamlaştırılacaksa bunu sizler başaracaksınız. Halk, devletin sevgisini yalnız olmadığını sizin ellerinde hissedecek. "

Konuşmaların ardından, İdareciler Günü nedeniyle başarılı kaymakamlara Cumhurbaşkanı Gül tarafından ödülleri verildi.

Dernek Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, program öncesi yaptığı konuşmada, amaçlarının, meslek mensuplarının mesleki konularda başarılı olmaları ve özlük haklarında iyileştirmeler için çalışma yapmak olduğunu anlattı.

"KAMU YÖNETİMİNDE KATILIMCI, HESAP VEREBİLEN, ŞEFFAF ANLAYIŞ ÖNEM KAZANDI"

İçişleri Bakanı Atalay ise hızla gelişen dünya ile birlikte idareci tanımında da yeni yaklaşımlar oluştuğunu söyledi. Kamu yönetiminde katılımcı, hesap verebilen, şeffaf bir anlayışın önem kazandığını belirten Atalay, AK Parti hükümeti döneminde Türk kamu yönetiminde büyük bir değişim yaşandığını anlattı. Atalay, mülki idareye daha fazla kaynak ve yetki verdiklerini söyledi.

Bu dönemin, yönetimde demokratikleşme ve sivilleşme dönemi olarak değerlendirilebileceğini belirten Atalay; saydamlık, vatandaşla paylaşım ve hesap verebilmenin demokratikleşmenin önemli süreçleri olarak gördüklerini söyledi. Atalay, e-devlet çalışması ile mülki idare amirleri yazışmalarını elektronik ortamda yapabilirken, vatandaşın da her türlü istek ve şikâyetlerini bu yolla dile getirebildiğini söyledi.

(CİHAN) 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs