En Sıcak Konular

Subay intiharlarında önemli gelişme

11 Ocak 2010 15:56 tsi
Subay intiharlarında önemli gelişme Ergenekon Davası kapsamında mahkemece yargılanırken evinde intihar ettiği açıklanan eski Deniz Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Mehmet Tatar, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na başvurdu.

Özellikle son dönemlerde Deniz Kuvvetleri'nde yaşanan intiharların incelenmesini isteyen Tatar, Meclis'teki bütün milletvekillerinden yardımcı olmalarını istedi.

Mehmet Tatar, CHP'li Malik Ejder Özdemir ile Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na, ağabeyinin intiharının incelenmesi için dilekçe verdi. Mehmet Tatar, yaptıkları başvuruyla ilgili, "Bizim başımıza geldi. Başka ocakların sönmemesi için gereğinin yapılması amacıyla buradayız. Tüm yasal yolları kullanıp mücadele edeceğiz. Bugün o yollardan biri, o en yüksek makama başvurumuz. İnsan hakları, sağı solu, seni beni olmayan biri öğretidir. Bu benim kardeşime uygulanmadı. Adım adım bu hukuksuz noktaya iteklendi. Bütün yasal yolları kullanarak mücadele edeceğiz. Bu olmazsa öbür divan. Ama bu bunun bir şekilde hesabı sorulacaktır." dedi.

Yargı erkini elinde bulunduranların insani boyutu gözetmesi gerektiğini söyleyen Tatar, bunun kardeşine uygulanan insan hakları ihlalinin rutin bir uygulama olması halinde ise çok daha vahim bir durum olduğunu kaydetti.

TBMM'deki bütün milletvekillerine seslenen Tatar, "Bu hepimizin, hepinizin sorunu. Bunlar rutin hale gelecekse neye güveneceğiz. Eğer hukuka güvenemeyeceksek hangi zemine güvenceğiz. Başka yasal yollar da var. Hukukçular 'bu davanın ulaşacağı yer AİHM'dir' diyor. TBMM çatısı altında böyle bir komisyon varsa umarım oralara gitmek zorunda kalmayız." İfadelerini kullandı.

Öte yandan, CHP Sivas Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Malik Ejder Özdemir, yaptıkları başvuru ile Ali Tatar'ın intiharını incelemek üzere bir alt komisyon kurulmasını önerdiklerini açıkladı.

(CİHAN) 



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs