En Sıcak Konular

Alanya'da korkutan hortum

11 Ocak 2010 15:17 tsi
Antalya'nın Alanya ilçesinde kısa süre etkili olan hortumda Konaklı, Payallar ve Emişbeleni beldelerindeki çok sayıda sera, ev ve iş yeri hasar gördü.

Alınan bilgiye göre, Konaklı beldesi Turtaş Otel sahilinde sabah saatlerinde hortum çıktı.

Hortum, Konaklı sahilinden yaklaşık 100 metre genişliğinde ve 5 kilometre uzunluğunda alanda etkili oldu. Hortumda, Turtaş Otel'in tabelası devrildi, camlar kırıldı ve otelin önündeki 3 ağaç devrildi. Kuzeye doğru ilerleyen hortum, Konaklı beldesi ile Payallar ve Emişbeleni beldelerinin bir kısmında da hasara yol açtı.

Yaklaşık 10 dakika etkili olan hortum nedeniyle 50'den fazla sera yıkıldı veya hasar gördü. Aynı bölgedeki çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı, tabelaları uçtu.

Konaklı beldesindeki bir pastanenin yetkilisi Hüseyin Şahiner, hortum nedeniyle pastanenin çatısının uçtuğunu, tabelasının yıkıldığını, bazı camların kırıldığını, pastanenin önündeki 14 masa ve 56 sandalyenin uçarak kaybolduğunu iddia etti.

Hortum nedeniyle bazı elektrik direklerinin ve güneş enerjisi mercek sistemlerinin devrildiği bildirildi.
Alanya Ziraat Odası temsilcisi Turgut Musluoğlu ve İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun, olaydan sonra zarar gören sera alanlarında inceleme yaptı. Turgut Musluoğlu, çok sayıda seranın zarar gördüğünü, hortumdan zarar görenlerle tek tek görüştüklerini, hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını kaydetti. Musluoğlu, kesin hasarın yarın veya bir sonraki gün belli olacağını söyledi.

Emişbeleni beldesinde yaşayan Kemal Yıldız da sabah evinin camlarının kırılması üzerine pencereden baktığını belirterek, “Karanlık bulutlar arasında ağaç, naylon gibi çeşitli eşyalar havada uçuşuyordu. Seralarım ve evim zarar gördü” dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, yaptığı açıklamada, Konaklı'dan başlayan hortumun Payallar ve Emişbeleni beldelerinde etkili olarak bazı seralara zarar verdiğini ancak korkulacak bir durum olmadığını söyledi.
Bir seranın tamamen yıkıldığını, bazı seraların hasar gördüğünü ifade eden Doğan, hasar tespit çalışmalarının başladığını bildirdi.

Hortumdan zarar gören ev, iş yeri ve seraların sahipleri, onarım çalışmalarına başladı.

A.A.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs