karşı bir olmalıyız! | " /> karşı bir olmalıyız! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: İsrail'e karşı bir olmalıyız!

11 Ocak 2010 14:25 tsi
Erdoğan: İsrail'e karşı bir olmalıyız! Lübnan ile imzalanan anlaşmalar sebebiyle düzenlenen basın açıklamasında İsrail'e suçlamalar yöneltip. Açık uyarılarda bulundu. Erdoğan İsrail Gazze'de kitle imha silahı kullandı dedi. İşte o sözler:

İsrail'in hava kara suları ihlali meselesi

Erdoğan: İsrail'in BM kararlarına göre yaptığı kurar ihlali 100'ün üzerinde. İsrail'in yaptırımlarına sessiz kalacak değiliz. Bu kararlar uygulanmayacaksa neden var. Gerek kara gerek hava sahası ihlali kabul edilir şeyler değildir.

Hariri: İsrail bu ihlalleri hala daha sürdürmekte. Güney bölgesinde bir takım patlayıcı maddeler bulduklarını iddia edip, "bunlar Lübna Hükümeti'nin sorumluluğundadır" diyorlar. İsrail BM kararlarını uygulamak zorunda. İsrail bölgedeki istikrarın sağlanmasından hemen sonra ateş kesi gerçekleştermesi gerekiyor.

Soru: Lübnan uluslararası arenda büyük bir sıkıntı yaşamaktaç İsrail ile İran arasında da sürtüşmekte. Türkiye, Lübnan'dea uygulanan terör olaylarıyla ilgili İsrail'e baskılarını devam ettirmektedir.

Erdoğan: Barışı kim ihlal ediyorsa Türkiye olarak biz onun karşısındayız. Barışı kim tehdit ediyorsa onun da karşısındayız. Bölge yeni bir Irak sendromunu kabul edemez. İran ile ilgili konuda ileri sürülen tez, Nükleer silah konusudur. Bizler hiçbir ülkenin nükleer silahlanmaya gitmesini tasvip etmiyoruz. Ama diğer tarafta İsrail'de de nükleer silahlanam var. İsran'i bu yönde uyarı yapanlar İsrail'e aynı uyarıyı yapmıyorlar. Bu bölgede nükleer silah var. İsrail de bunu kabullendi. Nitekim kitle imha silahı olarak fosfor bombalarıyla bunu Gazze'de uyguladılar. Kimse fosfor bombalarının kitle imha silahı olmadığını söyleyemez. Ortadoğ'unun barışı dünyanın barışıdır.

İsrail yönetimi her şeyden önce barıştan yanı mı değil mi? Bakın dün Gazze dün yine bombalandı. Ne vardı da bombaladınız. Bölgeden füze atışı falan da yok. ben istediğimi yaparım diyır. Bu tabloyu tasvip etmemiz mümkün değiliz. Kim barışın ve mağdurun yanındayız. Sürecimizi ve siyaset anlayışımızı da bu anlayış üzerine inşaa edeceğiz.

Soru: İsrail'e karşı uluslararası bir güç ve yaptırım konusunda ne düşünorsunuz?

Hariri: Bana göre Lübnan'a saldırı terörizmin ta kendisidir. israil'e karşı bir olmalıyız. Biz bir elin parmakları gibiyiz. Artık bunun zamanı geldi

Erdoğan: Bana sorulan soruya gelince Davos'a gitmeyeceğim. Söz ağızdan çıkan birkez çıkar. ben bir daha oraya gitmeyeceğim.

Haber 7



Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs