En Sıcak Konular

Üniversite öğrencilerini döven polislere soruşturma

11 Ocak 2010 13:20 tsi
KARS Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Federasyonu üyesi 13 kişinin basın açıklaması yaptıktan sonra gözaltına alınması sırasında şiddet kullanan polisler hakkında soruşturma başlattı.

Faikbey Caddesi üzerinde dün saat 14.00 sıralarında basın açıklaması yaptıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan, ‘Kars Gençlik Derneği Girişimi ve Gençlik Federasyonu’ üyesi 13 öğrenci, akşam saatlerinde çıkarıldıkları Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan göstericilerin araca bindirilmeleri sırasında direnç gösterenlere karşı bazı polislerin tasvip edilmeyen davranışlarda bulunduklarına dikkat çekildi. Bu polisler hakkında yasal işlem başlatıldığı vurgulayan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kars Gençlik Derneği Girişimi ve Gençlik Federasyonu olarak adlandırılan 13 kişilik grubun güvenliğini sağlamak, çevrede toplanan vatandaşlar tarafından oluşabilecek tepkileri de önleyebilmek amacıyla anında gerekli tedbirler alınmıştır. Pankart ve dövizleri açarak slogan atmaya devam eden grup, eylemlerine son vermeleri yönünde megafonla uyarılmasına rağmen ısrarla eylemlerine devam etmiştir. Grubun uyarıları dikkate almayarak slogan atmakta ve eylemlerine devamda ısrar etmesi üzerine 13 şahıs hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefet etmek suçundan adli işlem yapılmak üzere yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak bazı televizyon kanallarında yer alan haber görüntüleri ile polis kameralarının kayıtları incelendiğinde, yakalanan göstericilerin araca bindirilmesi sırasında direnç gösterenlere karşı görevlilerimizden bazılarının tasvip edilmeyen hatalı davranışlarda bulundukları görülmüştür. Kamu düzen, güvenliği ile temel hak ve özgürlüklerin koruyucusu, teminatı olan polisimizin kamuoyu nezdindeki imaj,e güvenini zedeleyebilecek hatalı davranışlar sergileyen personelimiz derhal tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.”



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs