En Sıcak Konular

Zahid Akman Las Vegas'ta fena yakalandı

11 Ocak 2010 11:26 tsi
RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Tüketici Elektroniği Fuarı için gittiği Las Vegas'ta gazetecilere yakalandı. Taraf yazarı Kemalettin Bulamacı, Akman'ı gördüğü geceyi anlattı.

Akşam gazetesinde yayımlanan haber şöyle:

ABD’nin Las Vegas şehri şu sıra pek çok fuara ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de CES, yani Consumer Electronics Show (Tüketici Elektroniği Fuarı).

İşte eski RTÜK Başkanı Akman’ın Taraf yazarı tarafından blackjack masasında yakalandığı fuar da bu. Bir diğer fuar da Adult Entertainment Expo (Yetişkinlere Eğlence Fuarı). Bu iki etkinlik yıllardır aynı günlerde gerçekleşiyor. CES toplantılarının organize edildiği yer Sands Expo fuar merkezinin bitişiğindeki iki otel. Öteki ‘yetişkin’ fuar da Sands Expo’da düzenleniyor. Yani bu otellerde kalanlar günlerini birlikte geçirdi.

Taraf’ın teknoloji editörü Kemalettin Bulamacı, Zahid Akman’ı elinde purosuyla, ‘yetişkin fuarı’ katılımcılarıyla aynı masada blackjack oynarken görmüş. Zahid Akman’ın ilk kez kumar masasında yakalanışı değil bu. Ankara’nın ünlü semtlerinden Esat Caddesi üzerindeki bir “kahvehanede” okey masasında görüntülenen Akman, o günlerde Deniz Feneri davası ve Almanya’da hakkında tutuklanma kararı yüzünden sıkıntılı günler yaşıyordu. Oran’daki evine kapanan Akman, basının karşına çıkmamaya özen gösterirken gazetelere manşet olmuştu.

‘What happens in Vegas’
Las Vegas’a boşuna ‘günahlar şehri’ demiyorlar. Orada herkes ‘kendisi’ olabiliyor; istediğiyle evleniyor, kumar oynuyor, içiyor, parti yapıyor. Ama Vegas’ın bir de altın kuralı var: What happens in Vegas, stays in Vegas (Yani Vegas’ta yaşananlar Vegas’ta kalır)...
Galiba bu kez Zahid Akman için durum pek öyle olmadı...

Sanata bile müstehcen diyorsa gittiği ülkede de öyle davransın

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP’li üyesi Hülya Alp, Zahid Akman’ın, Las Vegas’ta bir kumarhanede blackjack oynarken görülmesini şöyle değerlendirdi:

“Bu iddianın doğru olup olmadığı konusunda kamuoyuna açıklama yapması gereken kişi RTÜK üyesi Zahid Akman’dır. Bir diğer RTÜK üyesi Taha Yücel ile birlikte resmi görevle ABD’ye gitmiştir. Bir kamu görevlisi resmi amaçla yaptığı seyahatlerde, davranışlarına özen göstermek zorundadır. Çünkü yurdışında bulunduğu sırada, bağlı bulunduğu kurumu ve ülkesini temsil etmektedir. Resmi görevli olarak yurdışına çıkan kamu çalışanının seyahat harcamaları da, bağlı bulunduğu kamu kurumu tarafından karşılanmaktadır. Bir kamu görevlisinin, ‘mesai saati dışında istediğini yapma’ lüksü de yoktur. Gittiği yerlere ve yaptığı harcamalara dikkat etmek zorundadır. Ülkesinde, radyo televizyon yayınlarını denetlemekle görevli bir kişinin, üstlendiği görevin hassasiyeti nedeniyle davranışlarına daha da dikkat etmesi gerekir. Saat 23.00’ten sonra özel televizyonlarda yayınlanmak istenen, sanat içerikli yapımlara dahi ‘müstehcenlik’ gerekçesiyle müdahale eden bir anlayışın, görevli olarak gittiği bir ülkede de bu anlayışa paralel davranışlar sergilemesi gerekir.”



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs