En Sıcak Konular

Başer'den DTP'li başkana 'yaratık'

0 0 0000 00:00 tsi
Başer'den DTP'li başkana 'yaratık' Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer,  “DTP İl Başkanı olduğu söylenen yaratığın ifade ettiği şeyler tamamen bir amaca yönelik” dedi ve o amacı anlattı...

Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, etnik kökenleri öne çıkararak, bu ülkeyi bir Yugoslavya'ya benzer hale sokmanın, Yugoslavya kaderine sürüklemenin hiç kimsenin haddi olmadığını belirterek, “DTP İl Başkanı olduğu söylenen yaratığın ifade ettiği şeyler tamamen bu amaca yönelik” dedi.

Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok talihsiz, haddini aşan bir konuşma olduğu kesin. Bundan amacın ne olduğu net ve belli. Bazı yerlere bazı mesajları verme çabasıdır. Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen, bu ulusun mensubuyum diyen hiç kimsenin kanının, benliğinin, ahlakının, tüm değerlerinin böyle bir konuşmaya imkan vermemesi gerekir. Bu ülkenin tüm insanları el birliğiyle, etnik kökenini sormadan bu kadar yıl beraberce yaşamışlar.

Bugün, bu insanlar, bu ülkeyi bölme hevesi peşinde koşmaya başlamışlardır.

Bu hevesle koşan bir silahlı propaganda ve terör örgütünün kuyruğuna takılmışlar. Onun ağzıyla, onun topluma verilmesini istediği demeçleri siyasi kisve altında vermeye çalışıyorlar. Bunu yapan çevrelere geçmişte de rastladık. Bu ülkenin hiçbir yeri, Türkiye Cumhuriyeti vatanının, Türk vatanının parçası olmaktan başka türlü düşünülemez. Bunu kimsenin rüyasında dahi görmemesi lazım. Bu ülkenin insanlarını birbirine düşürmekten kime fayda geleceğinin hesabını herkes çok iyi yapmak durumunda. Bu ülkede yaşayan tüm insanların bu sağduyuyu paylaştığına inanıyorum. O sağduyu ki bu tür haddini aşan, art niyetli hareketlere, faaliyetlere sözlere kapılmayan. Bu olgunluk, her zaman var oldu ve etnik kökeni ne olursa olsun var olmaya devam edecektir. Bugün benim en yakın arkadaşlarımın, en sevdiğim arkadaşlarımın bir kısmı Kürt kökenli arkadaşlarım. Kim bizi ayırabilir ki, böyle et tırnak haline gelmiş insanları. Nasıl böyle bir şeyi hayal ederler.”


'HİÇ KİMSENİN HADDİ DEĞİL'


“DTP İl Başkanı olduğu söylenen yaratığın ifade ettiği şeyler tamamen bu amaca yönelik” diye konuşan Başer, bu amacın, toplumda iç kargaşa çıkması, insanlar birbirlerine düşman haline gelmesi ve etnik kökenlerin önce çıkarılması olduğunu belirtti. Türkiye'de etnik kökenlerin bugüne kadar öne çıkmadığını, kardeş olarak yaşamın sürdürüldüğünü ifade eden Başer, şöyle devam etti:

“Kurtuluş Savaşını beraber, omuz omuza yaptık. Şimdi böyle etnik kökenleri öne çıkararak, bu ülkeyi bir Yugoslavya'ya benzer hale sokmak, Yugoslavya kaderine bu ülkeyi sürüklemek hiç kimsenin haddi değil. Türk ulusunun olgunluğu, sağduyusu böyle bir şeyin kesinlikli önünü kesecektir. Bu tür tahriklere kapılmadan. Ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor. Kışkırtıcı çok söylemler, eylemler var toplum içerisinde, maalesef. Vatandaşlarımızı sağduyuyu korumaya davet ediyorum, bu konuda çok dikkatli olmaya, kışkırtmalara uymamaya davet ediyorum.”

yenişafak




Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,218 µs