En Sıcak Konular

Talat: Önemli gelişmelerin arifesindeyiz

10 Ocak 2010 18:33 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, önemli gelişmeler arifesinde olduklarını ve Kıbrıs müzakerelerinde yarın çok yoğun bir görüşme sürecine girileceğini belirterek, "Bunun için hazırlıklarımızı yaptık ve müzakerelere güçlü bir şekilde gidiyoruz" dedi.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, "Aşure Günü" etkinliği düzenledi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Derviş Eroğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturmak olduğunu belirten Talat, Kıbrıs sorununu çözerek, hep birlikte kardeşçe ve dostça, KKTC'de yaşadıkları gibi Kıbrıs'ın tamamına bu ortamı yaymak istediklerini söyledi. Talat, Kıbrıs sorununu çözerken, adanın bütününde insan sevgisinin egemen kılınmasını hedeflediklerini ifade etti.

Yarın çok yoğun bir müzakere sürecine girileceğini anımsatan Talat, "Bunun için hazırlıklarımızı yaptık ve müzakerelere güçlü bir şekilde gidiyoruz" dedi.

Kıbrıs Rum tarafına, "Yönetim ve Güç Paylaşımı" altında yeni bir uzlaşma yaratacak öneriler sunduklarını ve bu önerilere Türkiye ile de istişare ederek son şeklini verdiklerini anlatan Talat, önerilerinin kesinlikle kabul edilebilir olduğunu ve bugüne kadarki önerilerinden farklı olmadığını söyledi.

Kıbrıs Türk tarafı olarak öne çıkarak, çözüm için hareketlendiklerini, dünyanın gözü önünde kararlılıklarını bir kez daha teyit ettiklerini ifade eden Talat, "Önemli gelişmelerin arifesindeyiz" dedi.

PAZARLIK KONUSU YAPMAYIZ

Zamanın aktığını, herkesin günlük sorunlarla uğraştığını, ancak Kıbrıs sorununa da ilgi göstermek gerektiğini belirten Talat, KKTC'ye kök salmış, burayı vatan bilmiş insanların endişelenmesini gerektirecek herhangi bir şey bulunmadığını vurguladı.

"Sizlerin adadaki varlığını pazarlık konusu yapmak niyetinde değiliz" diyen Talat, bir yere gidenlerin, oranın koşullarına entegre olması, bütünlüklü kültüre katkı koyması gerektiğini ve burada bunun sağlandığını söyledi. Talat, "Her zaman birlikte olacağımızı bir kez daha vurguluyorum" dedi.

EROĞLU'NUN KONUŞMASI

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu da bugünün "birlik, beraberlik ve kardeşlik günü" olduğunu ifade ederek, "nereden gelirlerse gelsinler, KKTC'yi vatan bilen herkesin devlet çatısı altında yaşayacağını ve bu kişiler hakkında kimsenin yorum yapma hakkı bulunmadığını" söyledi.

"Hepimiz biriz, hepimiz Müslümanız, hepimizin ana vatanı Türkiye'dir" diyen Eroğlu, "herkesin farklı zamanlarda buraya gelip bu toplumu kalıcı kılmak için uğraş veren aynı milletin mensupları olduğunu ve buna devam edeceklerini" ifade etti.

Etkinlik, şiirler okunması, semah gösterisi ve aşure dağıtımıyla sona erdi.

AA



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs