En Sıcak Konular

'Türk meselesi yaptılar'

10 Ocak 2010 15:35 tsi
'Türk meselesi yaptılar' "Bugün olan şey, bir Kürt meselesini çözüyoruz diye ortaya çıkanların ne yapacaklarını söylememeleri sonucunda bir Türk meselesi ortaya çıkarmış olmalarıdır"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kürt açılımının başından beri yanlış olduğunu belirterek, "Kürt meselesi vardır deyip, onu çözmeye kalkıyoruz diye ortaya çıkıp bir Türk meselesi meydana getirdiğiniz taktirde, hiçbir şeyi çözemezsiniz.  dedi.
 
9. Cumhurbaşkanı Demirel, "Demokratlar Platformu" bülteninin son sayısında yer alan röportajında, hükümetin demokratik açılım çalışmalarını eleştirdi. Yapılanın başından beri yanlış olduğunu savunan Demirel, "Açılım yapacağız' diyor. "Ne yapacaksınız?' diye soruyoruz. O belli değil. "Açılıma devam edeceğiz' diyor. Neye devam edeceksiniz? O belli değil" dedi. Bugün, terörü önlemek için, Kürt sorununu çözmek gibi bir iddia ile ortaya çıkarsanız, teröre hiçbir zaman destek vermemiş Kürt kökenli milyonlarca Türk vatandaşının da rahatsız olacağını belirten Demirel, şunları dedi:

"Her Kürt sözü edildikçe, bu insanlar rahatsız olur. Her Kürt sözü geçtikçe de Türk kökenli insanlar alınganlığa girer. Böylece, "Kürt Sorunu' diye başladığınız söz karşısında, bir "Türk Sorunu' yer alır. Yalnız, ne yaparsanız yapın, bin senedir beraber yaşayan bu ülkenin insanlarını, Türkleri, Kürtleri, birbirine kardeş olan bu insanları birbirine düşürmeyin. Hiçbir şey yapmazsanız, bu insanlar birbirine düşmez. Ama bu insanların birisine birtakım vaatlerde bulunup, "Kürt meselesi vardır' deyip, onu çözmeye kalkıyoruz diye ortaya çıkıp bir Türk meselesi meydana getirdiğiniz taktirde, hiçbir şeyi çözemezsiniz. Bugün olan şey, "biz Kürt meselesini çözüyoruz' diye ortaya çıkanların ne yapacaklarını söylememeleri sonucunda bir Türk meselesi ortaya çıkarmış olmalarıdır."

Vatandaşlara da seslenen Demirel, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Demirel, "Bunlar yanlıştır. Sizi birbirinize düşürmekle neticelenen her şey yanlıştır. Sizin sağduyunuza, hepinizin aklınıza ve vatanperverliğinize güveniyorum. Sebep ne olursa olsun, birbirinize düşmeyin! Beraber yaşama iradenizi zayıflatmayın. Birliğinize sahip çıkın" dedi.

haberler.com



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs