En Sıcak Konular

Kaplan: 'Bunların hepsi Ak kurt!'

10 Ocak 2010 15:14 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AKP hükümetine yüklenerek, "Kapatılmaktan son anda kurtulan utanmazlar bize demokrasi dersi veriyor. Bunların hepsi Ak kurttur" dedi.

BDP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'nın açılışı BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan tarafından gerçekleştirildi. Çok sayıda partilinin katıldığı açılışta bölücü örgüt ve elebaşısı lehine sloganlar atıldı. İlçe binasının bulunduğu sokakta bazı binalara tepki olarak Türk bayrakları asıldı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, açılış konuşmasında AK Parti hükümetine ağır sözler sarfetti. AK Parti'nin kapanmaktan son anda kurtulduğunu dile getiren Kaplan, "Direkten dönen utanmazlar şimdi bize demokrasi dersi veriyor. Bunların hepsi Ak kurttur. Artık Seçim gözükmüştür." dedi.

Türkiye'de AK Parti'nin karşısında duran basın organlarının susturulduğunu iddia eden Kaplan, "Ülkede gerçek gündem, günlerdir mücadele eden TEKEL işçisidir. Saraçhane'de çadır kurup direnen itfaiye işçisidir. Edirne'de bir haftadır açıklama yapmak isteyen fakat saldırıya uğrayan öğrencilerdir. Bu şiddetin sorumlusu siyaseten AK Parti hükümetidir. Hükümetin ayağına pranga vurup vatandaşın 300 metre yakınına yaklaştırmamak lazım." diye konuştu.

Demokratik açılım projesinin bir palavra olduğunu öne süren Kaplan, bazı BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmasını eleştirdi. Kaplan, konuşmasının ardından öldürülen iki teröristin annesiyle birlikte ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bu arada açılış sonrası partililer camında Türk bayrağı asılı olan bir berber dükkanı önünde halay çekti. Partililer bu sırada çekim yapan kameraya tepki gösterdi. Dükkan sahibi ve çevredekilerin sakin tavırları nedeniyle herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.

cha



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs