En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Çözümsüz sorun yok

10 Ocak 2010 14:31 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin demokratik standartlarını yükseltme yönünde atılan dev adımlardan asla geriye dönüş olmayacağını belirterek, çözümsüz hiçbir sorun bulunmadığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin demokratik standartlarını yükseltme yönünde atılan dev adımlardan asla geriye dönüş olmayacağını belirterek, çözümsüz hiçbir sorun bulunmadığını, çözümün adresinin birlik ve bütünlük olduğunu bildirdi.

Erdoğan, Türk İdareciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkemizin dört bir yanında büyük bir fedakarlık ve görev aşkıyla çalışan mülki idare amirlerinin, idarecilerin azim ve gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı.

Büyük medeniyet birikiminin, bugünlere taşınması ve köklü devlet geleneğinin başarıyla yaşatılmasında idarecilerin önemli bir payı olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, idarecilerin, ülkenin kalkınması ve milletin huzuru, mutluluğu, refahı için yaptıkları büyük katkıların bugün olduğu gibi gelecek nesiller tarafından da şükranla yad edileceğini bildirdi.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Hükümet olarak sizlerle birlikte devlet ile toplum, toplum ile devlet arasındaki iletişim sorunlarını bir bir çözüyor, var gücümüzle Türkiye'yi kalkındırmaya, büyütmeye çalışıyoruz. Türkiye, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor, her alanda olduğu gibi kamu yönetiminde de köklü reformlar gerçekleşiyor.

Bir bütünlük içerisinde, ülkemizin dış itibarının artmasından insanımızın konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik sorunlarına, şehirlerimizin kalkınmasından bireyin hak ve özgürlüklerine kadar bütün meseleleri art arda çözüme kavuşturuyoruz.

Güven ve istikrarın doğrudan vatandaşa yansıması için önümüzdeki süreci iyi yönetmek, bütün kamu yöneticileri ile birlikte toplumsal sorumluluk alan herkesin katkılarıyla mümkün olacaktır. Onun için kamu yönetimini her zaman toplumla birlikte düşünüyoruz. Unutmayınız ki toplumla birlikte düşünmek ve birlikte yönetmek daima gücünüze güç katacaktır. Sorumluluk duygusunu toplumla paylaşmak zorundayız.''

''HAK VE HÜRRİYETLER''

İnsan hak ve hürriyetleri, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adaletin sürekli bir duyarlılık zemininde geliştiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, ülkenin demokratik standartlarını yükseltme yönünde atılan dev adımlardan asla geriye dönüş olmayacağını bildirdi.

Vatandaşla birlikteliğin doğuracağı muazzam sinerjinin, yapılacak her işte en büyük servet olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Siz vatandaşa güveneceksiniz, vatandaş da size güvenecek. Çözümsüz hiçbir sorunumuz yok. Çözümün adresi birliktir, bütünlüktür. Sağlam bir milletimiz, eşsiz bir ülkemiz, onurlu ve itibarlı bir devletimiz var. Yeter ki bu aidiyeti birlikte derinleştirelim. Hükümet olarak en büyük yatırımı demokrasiye ve hukuk devletine yaptık ve yaptığımız işin semeresini ekonomide aldık.

Demokrasinin beşiği olan şehirlerimizi daha mamur hale getirmek, yatırım ve üretim ortamını geliştirmek, her şehri medeniyet merkezi, cazibe merkezi kılmak hepimizin katkılarıyla sağlanacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız.

Bu inançla Türk İdareciler Günü'nü kutluyor, yılın başarılı idarecileri seçilenleri tebrik ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.''

aa



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs