En Sıcak Konular

Erken seçimin tarihini bile açıkladı

10 Ocak 2010 12:14 tsi
Erken seçim tartışması hız kesmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse seçim rüyası görmesin." diye net konuşmasına rağmen muhalefet, görüşlerinde ısrarcı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, "Başbakan ne kadar 'Seçim yok' derse desin, Türkiye erken seçim menziline girmiştir. Seçimin kasım ayında olacağını tahmin ediyoruz.'' dedi. Bir de tarih verdi: "Kasım'ın ilk pazarı olan 7 Kasım, sanki makul bir tarih olarak öne çıkmaktadır." Bölükbaşı, Kahramanmaraş Yaşar Pastanesi'nde basın toplantısı düzenledi ve Türkiye'nin haziran ayından itibaren bütün unsurlarıyla seçim ortamına gireceğini ileri sürdü. MHP'nin 8 Ocak itibarıyla seçim çalışmalarına başladığını aktaran Bölükbaşı, Türkiye'nin erken seçim menziline girdiğini iddia etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı, "Türkiye'nin içinden geçtiği bu kriz dönemi özellikle Başbakan'ın, Türkiye'nin sosyal bünyesine patlamaya hazır saatli bomba olarak bıraktığı PKK, demokratik açılım ve ekonomide süratle kötüleşme eğilimi erken seçimi gösteren işaretlerdir." diye konuştu.

Bölükbaşı, 'kurumlar arası çatışma' iddialarını da sürdürdü. AK Parti'nin yedi yılına bakıldığında bütün kurumlarla çatıştığının, bütün kurumları birbiriyle çatıştırdığının, başta yargı olmak üzere anayasal kurumları yıpratma ve karalama kampanyası başlattığının görüleceğini öne sürdü.

MHP DE AK PARTİ'NİN OY KAYBETTİĞİ GÖRÜŞÜNDE

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay da Türkiye'nin kaos ve kargaşa ortamı içinde olduğunu öne sürerek, "Başbakan zor durumdadır ve Türkiye'yi yönetilemez bir ülke haline getirmiştir. Partisi iktidardan gitmekle karşı karşıyadır.'' ifadelerini kullandı. Toskay, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim olabileceğine ilişkin açıklamasının Başbakan Erdoğan'ı rahatsız ettiğini savundu. Kamuoyu yoklamalarının da bunu ortaya koyduğunu iddia ederek CHP lideri Deniz Baykal gibi "AKP ciddi bir oy kaybı ile karşı karşıyadır." iddiasında bulundu.

zaman



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs