En Sıcak Konular

''Başbakan'ın para verip yaptırdığı anketi açıkladım''

10 Ocak 2010 11:42 tsi
''Başbakan'ın para verip yaptırdığı anketi açıkladım''
'AKP'nin oyları yüzde 20'lerde' diyen CHP lideri, Erdoğan'ın 'Baykal ne diyorsa ikiyle çarpın' sözlerine yanıt verdi:

Ben parayla yaptırdıkları anketi açıkladım. Kendisi açıklayamıyor, cesaret edemiyor. Erken seçimden korkuyor. İki kat oy alacaksan niye telaşlanıyorsun?

'AKP'nin oyları yüzde 20'lerde' sözlerine 'Baykal'ın söylediği oyu iki ile çarpın' yanıtını veren Başbakan Erdoğan'a, CHP lideri Deniz Baykal şöyle karşılık verdi:

İŞİ-GÜCÜ BIRAKMIŞ: Başbakan kendi sorumluluğu altında ortaya çıkan sıkıntıları bir yana bırakmış muhalefetle kavga ediyor. Yatıyor kalkıyor bizden şikayet ediyor. Başbakan işi gücü bırakmış muhalefetle uğraşıyor.

MADEM TEMBEL: 'Tembel muhalefet' diyor. Muhalefet tembelse niye şikayet edeceksin, niye bunu teşhir edeceksin, niye bunu söyleyeceksin. Hiç dokunma, iltifat et geç. Başbakan gece gündüz bizimle meşgul. Bu muhalefetin güçlendiğini, Başbakan'ın da bundan korktuğunu gösteriyor.

YANLIŞ STRATEJİ: Başbakanın muhalefetle uğraşmayı tercih etmesi bir büyük yanılgıdır. Çünkü muhalefet iktidarın yanlışlarını dile getirir. İktidarsa yanlış yapmaya devam ediyor, muhalefetle kavga yapmayı tırmandırıyor. Bu yanlış bir stratejidir.

ONUN ANKETİ: Başbakan, 'Baykal bizim ne kadar oy alacağımızın hesabını yapmış, bundan sonra biz anket yaptırmayalım, anket şirketlerine para vermeyelim. Gerçekte onun hesabını ikiyle çarpın' diyor. Ben Başbakan'ın kendisinin parasını verip yaptırdığı kamuoyu şirketlerinin ortaya koyduğu rakamlara dayalı olarak değerlendirme yapıyorum. Ben kamuoyu araştırmasını kendim yaptırmıyorum. Başbakan yaptırıyor, Başbakanın yaptırdığı araştırmalarda ortaya çıkan gerçekleri ben dile getiriyorum.

CESARET EDEMİYOR: Başbakan kimseyi aldatmaya kalkmasın. Başbakan parasını veriyor ama, sonucunu ilan edemiyor. Sonucunu ben ilan ediyorum. Çünkü kendisi bu gerçeği açıklamaya cesaret edemiyor.

MİLLET UYANDIRACAK: 'İki ile çarpın' diyor... Yani tam bir hayal
aleminde yaşıyor, kendi yaptırdığı kamuoyu araştırmaları bile anlaşılan onu uyandırmayı başaramamış. Millet önümüzdeki seçimlerde Başbakan'a Hanyayı Konya'yı gösterecektir. İçine girdiği hayal aleminden seçim sonuçlarıyla uyanacaktır. Millet onu uyandıracaktır.

ELBETTE İSTEMEZ: Başbakan'ın erken seçim istemediği açık. Erken seçimden korktuğu, erken seçimi büyük bir tehlike gibi gördüğü ve kaçmak istediği açık. Elbette bu onun temennisi, isteği; ama önümüzdeki dönemde ne gibi gelişmeler olur, hangi şartlar ortaya çıkar bilinmez. Çıplak gerçek şu ki; Türkiye iyi yönetilmiyor. Bu tablo siyasete ve seçime nasıl yansır, yaşayıp göreceğiz.

akşam



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs