En Sıcak Konular

Hürriyet'ten akıl almaz haber

10 Ocak 2010 11:36 tsi
Hürriyet'ten akıl almaz haber  
Hukukçular: 'Çizik DVD delil olmaz' iddiası saçma...

Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosunda ele geçirilen DVD'de üst düzey yargı mensuplarının özel ve gizli görüntülerinin bulunduğu belirtiliyor. Hürriyet gazetesinde dün yayımlanan bir haber de "DVD'nin üzerinde çizik olduğu, bu sebeple delil olarak kullanılamayacağı" ileri sürüldü. Ancak bu iddia hukukçular tarafından çürütüldü. Önemli hususun içerikte yer alan belgeler olduğunu belirten Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk, "DVD, montaj yoksa delil niteliğinde kullanılır." dedi. Marmara Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Gökçen de, kanunlar dahilinde yapılan aramada ele geçen tüm belgelerin delil olduğunu vurguladı.

Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosunda ele geçirilen DVD'de üst düzey yargı mensuplarının özel ve gizli görüntülerinin olduğu ortaya çıkmıştı. Hürriyet gazetesinde dün ilginç bir haber yayımlandı. Haberde DVD'nin üzerinde çizik bulunduğu, bu sebeple delil olarak kullanılamayacağı ileri sürüldü. Ancak bu iddia hukukçular tarafından yalanlandı.

Silivri Cezaevi'ne kurulan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 18 Eylül'deki duruşmasında Göktaş, DVD'nin kendisine ait olmadığını söyleyerek parmak izi incelemesi yapılmasını talep etti. Mahkeme, talebi yerinde bularak DVD'yi incelemesi için Silivri Büro Amirliği Olay Yeri İnceleme Grup Amirliği ekibini görevlendirdi. Yapılan incelemede DVD üzerinde çizik tespit edildi. Rapor üzerine, mahkeme heyeti, DVD içindeki verilerin kaybolup kaybolmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde inceleme yapılmasına karar verdi. Kültür Üniversitesi ceza hukuku profesörü Bahri Öztürk, asıl önemli hususun DVD içerisindeki belgeler olduğunu dile getirdi. Öztürk, "DVD'de montaj yoksa delil niteliğinde kullanılır." dedi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, albayın bürosunda yapılan aramanın kanunlara uygun olması halinde bulunan tüm belgelerin delil olarak kullanılabileceğini vurguladı. Emekli Albay Levent Göktaş'ın Ankara'daki bürosuna yapılan baskında birçok belgeye el konulmuştu. Bir DVD'de bazı hâkim ve savcıların mahrem görüntüleri çıkmıştı.

Bu arada Hizbullah operasyonunda yakılmış ve parçalanmış CD'lerin bile içindeki bilgilerin kurtarıldıktan sonra delil olduğu hatırlatılıyor. Beykoz'daki villasında, kurşunlarla delik deşik halde bulunan 26 bilgisayarın hard diski New York'taki IBM merkezinde çözülmüş ve deşifreler Diyarbakır'a gönderilmişti.

zaman



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs