En Sıcak Konular

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

10 Ocak 2010 11:10 tsi
Meclis'te bu hafta, serbest bölgelere ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

TBMM Genel Kurulunda, 12 Ocak Salı günü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözlü soruları yanıtlayacak.

Genel Kurulda, 13 Ocak Çarşamba ve 14 Ocak Perşembe günleri ise geçen hafta 1. maddesi kabul edilen serbest bölgelere ilişkin kanun teklifi görüşülecek. Teklif; yurt dışından serbest bölgeye getirilen mallar üzerinden alınan binde 5'lik ücretin binde 1'e indirilmesi, serbest bölgeden Türkiye'ye mal girişinde alınan binde 5'lik ücretin de binde 9'a çıkarılmasını öngörüyor.

Bu teklifin yasalaşması halinde, Türkiye, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya arasında Nabucco Projesi hakkında imzalanan uluslararası anlaşmanın onaylanmasını öngören yasa tasarısı ele alınacak. Projeyle, Türkiye'nin doğu ve güney sınırlarından temin edilecek doğalgazın sırasıyla Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan üzerinden Avusturya'nın Baumgarten kentine ulaştırılması hedefleniyor.

Proje hakkındaki anlaşma ise doğalgaz boru hattı kapasitesinin kullanım esasları, doğalgazın serbest geçişinin güvence altına alınması, vergilendirme, oluşturulacak Nabucco Komitesinin yetkileri ve olası anlaşmazlıkların çözüm yöntemleri hakkında düzenlemeleri içeriyor.

TOKİ'ye devredilen arazi ve arsaların, arazi vergisinden muaf olmasını öngören yasa tasarısının da bu hafta görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu; 12 Ocak Salı Günü 15.00-20.00 saatleri arasında, 13-14 Ocak Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

-İHTİSAS KOMİSYONLARI-

TBMM Çevre Komisyonunda, 13 Ocak Çarşamba günü, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak. Teklif; zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından izin almak kaydıyla zeytin ağaçlarına zarar vermeyecek şekilde teknik önlem almış zeytinyağı fabrikaları, tarımsal sanayi işletmeleri, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri haricinde tesis yapılamayacağı ve işletilemeyeceğinin hüküm altına alınmasını öngörüyor.

Belediyeler Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin 3 ayrı kanun teklifi ise 12 Ocak Salı günü, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görüşülecek. Komisyon Başkanı Nusret Bayraktar ve 14 milletvekilinin teklifi, belediyelerin kentin eskiyen kısımlarında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı çalışmaları yapmasına ek olarak; planlı ve plansız, yapılaşmış veya boş alanlarda da kentin değişimine uygun olarak kentsel dönüşüm ve gelişim alanları uygulayabilmesini amaçlıyor.

TBMM İçişleri Komisyonu, 13 Ocak Çarşamba günü, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun, vefat etmeden önce verdiği Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda değişiklik öngören kanun teklifini, 13 Ocak Çarşamba günü ele alacak.

Teklif, bu kanunda yer alan, özel güvenlik görevlilerinin her 5 yılda bir yeniden eğitim ve çalışma ruhsatı alma zorunluluğu öngören hükümlerinin kaldırılmasını öngörüyor.
 
aa

 




Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs