En Sıcak Konular

Erdoğan son anket sonucunu açıklamış

10 Ocak 2010 09:03 tsi
Erdoğan son anket sonucunu açıklamış Ak Parti'nin oylarını Baykal'ın söylediğini ikiye çarparak bulun diyen Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri, AK Parti'nin yaptırdığı anketlere dayanarak söylediği öğrenildi.

Baykal'ın AK Parti'nin alacağı oy oranını 'açıklamasının' ardından Başbakan'dan oy oranı cevabı geldi.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin oylarının yüzde 20 civarında olduğunu iddia ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise "Baykal'ın söylediklerini ikiyle çarpın" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamayı AK Parti'nin yaptırdığı anketlere dayanarak söylediği öğrenildi. AK Parti her ay düzenli olarak Pollmark, Anar ve Denge araştırma şirketlerine kamuoyu anketi yaptırıyor. AK Parti her ay düzenli olarak yaptırdığı anketlerde partilerin oy oranlarını tespit etmenin yanı sıra gündemdeki konulara ilişkin vatandaşın nabzını da yokluyor.

Sonuçlar çok yakın

AK Parti'nin geçen ay Pollmark'a, bu ay da Anar'a yaptırdığı anketlerde oy oranları yüzde 40 civarında çıktı. Pollmark'ın yaptığı ankette kararsızlar dağıtılmadan AK Parti'nin oyları yüzde 35 çıkarken, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise yüzde 41 civarında çıkıyor. Anar'ın yaptırdığı ankette de benzer sonuçların çıktığı öğrenildi.

Dağdan inişlere destek

AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde demokratik açılıma ise desteğin az olması dikkat çekiyor. Habur'da yaşanan görüntülerin ardından demokratik açılıma olan desteğin düştüğü görülüyor. Demokratik açılıma destek verenlerin oranı yüzde 35 civarında çıkarken, yüzde 65 açılıma karşı çıkıyor. AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde PKK'lıların dağdan indirilmesine halkın destek verdiği görüldü.

CHP OYALARI DÜŞÜŞTE

AK Parti'nin yaptırdığı son anketlerde CHP'nin oy oranlarında düşüş yaşanması ise dikkat çekiyor. AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde yüzde 22 civarına kadar çıkan CHP'nin oylarının son anketlerde yüzde 19'lara gerilediği öğrenildi. MHP'nin oylarının ise yüzde 17-18 civarında olduğu belirtildi.

bugün



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs