En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: "Emniyet'i, JİTEM'i bile kullanmışlar"

0 0 0000 00:00 tsi
Yazıcıoğlu: BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Hrant Dink suikastıyla ilgili çarpıcı açıklamalar. Yazıcıoğlu "uluslararası bir organizasyonla karşı karşıyayız'' dedi. Peki, Emniyet ve JİTEM'in bununla ilgisi ne? İşte ayrıntılar...

Gazeteci Hrant Dink cinayeti sonrası ilk önce azmettirici Yasin Hayal BBP üyesi çıktı, ardından Emniyet muhbiri Erhan Tuncel de BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı karede görüntülendi.
 
Bu iki gelişme dikkatleri BBP üzerine yoğunlaştırdı. BBP'nin idialara ilişkin sert tepkisini dile getirdiği sırada, bu kez, Trabzon İl Başkanı'nın Hayal'e yardım ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine BBP de Trabzon'a bir teftiş heyeti gönderdi. Heyet çalışmalarını tamamladıktan sonra bir rapor hazırladı.
 
Raporu bugün kamuoyuna açıklayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin büyük bir komployla karşı karşıya olduğunu savundu. Yazıcıoğlu, "Emniyet'i Jitem'i bile kullanmış bir uluslararası organizasyonla karşı karşıyayız" dedi.
 
Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetinin, uluslararası camiada Türkiye'yi daha fazla zor duruma sokacak, Türkiye üzerindeki uluslararası operasyonlara zemin hazırlayacak ve bunlara gerekçe oluşturacak bir takım provokasyonların gelecek dönemde de yapılacağını gösterdiğini savundu.
 
BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'ın, Yasin Hayal'e ayni ve nakdi yardımda bulunduğu yönündeki haberlerin hatırlatılarak, ne zaman yardım yaptığının sorulması üzerine Yazıcıoğlu, ''Dört yıl öncesi'' yanıtını verdi.
 
Hayal'in 2004 yılında Mc Donalds'a maytapları birleştirerek yapılan bir patlayıcı koyduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, bu aşamada Hayal'in ailesinin mağduriyetlerini ifade ederek, çeşitli kişilerden yardım istediğini, bunun üzerine Yaşar Cihan'ın da, ''Hayal'in ailesine'' yardım ettiğini söyledi.
 
Yazıcıoğlu, ''Şimdi burada il başkanının suçu mu var, il başkanı ile ilgili ayrıca bir işlem yapılmış olsun. İl Başkanı o dönemde yüzlerce aileye yardım yaptı'' dedi.
Hrant Dink cinayeti zanlılarından Erhan Tuncel ile ilgili fotoğrafların anımsatılması üzerine Yazıcıoğlu, bunun çok önceden çekilmiş bir fotoğraf olmadığını, bir yıl önce Trabzon'a yaptığı bir gezi sırasında esnafı dolaşırken çekildiğini söyledi.
Yazıcıoğlu, ''Bunlar aslında önemli şeyler değil. Bu her zaman aktif ve halkla ilişkileri çok yoğun olan bir siyasetçinin tabii olarak çıkacağı bir fotoğraftır'' dedi.
"Emniyet, JİTEM bile kullanılmış"
 
Yazıcıoğlu, Tuncel ile ilgili başka bir soru üzerine ise Tuncel'in muhbir olduğu konusunda çok somut bir veri elde edemediklerini ifade etti.
 
Yazıcıoğlu, ''Ama edindiğimiz bilgiler sadece Emniyet, JİTEM v.s bağlantısı değil. Tam tersine belki onun üzerinde Emniyet ve JİTEM'i dahi sütre olarak kullanmış bir uluslararası ilişki kaygısı bizde doğduğu için bu yönde araştırmaların yapılması gerektiği üzerinde duruyoruz'' dedi.

CNNTurk



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,501 µs